Kludd utanför schemat

Sånt här trodde jag att det här läsåret skulle innehålla mycket av. Skapande photoshop-lek. Jag har bildbehandlat mycket – men det där med att skapa från scratch i Photoshop har jag aldrig riktigt tagit klivet över till. Jag förstår på andra att det inte är något svårt, men… Så är det ju den berömda tummen som ska ur.

Nyfikenheten tryter sällan för mig. Jag kan inte snubbla över en bok, en okänd term jag måste slå upp eller en fundering som leder vidare i någon som helst riktning – utan att helt plötsligt vara helt inställd på att lära mig allt om ett nytt område. Och det spelar ingen roll vad det handlar om – jag vill veta allt! Om allt! Senast idag slog jag av diverse skäl upp scriptspråket PHP – och tre minuter senare hamnade en PHP-bok i min varukorg på Amazon.de. Nej, jag har inte checkat ut den än, ni förstår – jag köpte en annan bok igår, om informationsarkitektur…

Ja. Ni hajjar.

Så mycket spännande att lära, så lite tid… Och jag – KAN – inte välja bort!

Och när inte jag gör valen, då gör tillvaron dem åt mig, och det som inte står på något schema blir inte gjort – jag hinner helt enkelt inte. Trots att det är både roligt, nyttigt och lärorikt. Som att ägna en timme åt att Photoshopkludda ihop ovanstående lilla… tja, skapelse. Den är gjord helt med olika penslar – väldigt basic, men lik förbannat nytt för mig. (Och nej, jag visar inte upp den av stolthet över mitt fantastiska klotter, men en liten färgklick piggar alltid upp, tänker jag, så med får den vara i alla fall!)

En tanke jag började leka med medan jag kluddade – kanske är det såhär jag ska göra min ”art journaling”? Digitalt? Digital scrapbooking är jag fortfarande skeptisk till, men skulle kunna tänka mig en digital dagbok i form av photoshopbilder. Och alltid lär man sig väl nåt på kuppen… Pappers-art-journaling fastnar jag aldrig riktigt för – torktider och papper som krullar sig till förbannelse och sen går det inte att skriva med vanlig penna ovanpå kluddet… Aahrghh! skrek jag. Men bilden ovan påminner ganska mycket om något som någon kunnat göra i en artjournal – och inte blev jag kladdig om fingrarna eller fick fläckar på skrivbordet eller nånting…! Tål att tänkas på.

4 comments
 1. Visst är det jobbigt när man har mer nyfikenhet än tid?
  Kluddet var snyggt tycker jag. Borde väl funka som journaling? Vill du ha det lite mer ”på riktigt” så kan du ju printa kluddet och skriva med vanlig penna.
  Penslar älskar jag att använda i PS, men jag är för dålig på det. Borde träna, men när ska det hinnas med då?
  Bra jobbat i alla fall Jenny!

  Kram
  Mien

 2. Hurra, så fint! Vill också lägga till: fast visst är det egentligen också en ganska bra sak att ha mer nyfikenhet än tid … Världen är så rolig då! Kram och grattis till studieresultaten, belöna dig och njut.

 3. Tyckte den var jättefin, ser ut som en illustration till en Rudyard Kipling-historia, eller en fondtapet eller liknande. Skulle gärna se fler, så ”kludda” på du. Tycker kludd är nedsättande om man ser till vad du gjort, därav citationstecknen.

 4. Ja, fin, inte alls nåt kludd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *