Lugnet före stormen

Nu kopplar jag ner för en tid. Och av, förhoppningsvis. Jag hör inte till dem som anser att man måste vara nedkopplad för att kunna koppla av, men jag hör till dem som anser att det är nyttigt att då och då bryta mönster och vanor, i jakt på Stora Skurken Slentrian. Och där är den ständiga uppkopplingen, sociala medier och flöden att hänga med i, definitivt mitt främsta ”mönster” att periodvis avstå från. Fasta från.

Jag har packat en tygväska full med böcker – maken hävdade bestämt att den vägde lika mycket som resväskan, fast det tror jag väl ändå inte… riktigt.

Jag har block, skissböcker, pennor och akvareller med mig.

(Min pappa brukar säga – och jag vet att jag berättat det här förut – att för att bryta blockering och komma vidare, ska man bara ”skita ner pappret”. Bara gör nåt. Min tanke är att försöka skita ner så mycket papper jag bara hinner under de veckor vi är borta. Ju fler nedskitade papper jag åstadkommer under den här semestern desto bättre, helt enkelt. Ingen blir gladare än jag om jag kommer hem i augusti och väskorna är fulla av fullklottrade skisshäften, block och papperslappar – för då har jag verkligen jobbat med det jag vill.)

Jag har till och med min gamla tarotkortlek med mig, som legat orörd i flera år. Spådom ger jag inte mycket för, men kortleken utgör ett skönt kalejdoskop av berättande bilder. Det är som en bok som hela tiden skriver om sig och aldrig är likadan två gånger då du tar upp och läser i den. Jag tycker om att syssla med den. Blanda, sprida, läsa. Blanda, sprida, läsa.

Analoga nöjen och förströelser.

Därtill kommer förstås: att bada, titta på havet, lyssna på havet, sitta på stranden, fika på espresso och ”due palline vaniglia”, känna på stenar, titta på himlen, dåsa, strosa i hamnar om kvällarna, kanske smyga ut någon tidig, tidig morgon med kamera och ritblock… Analogt. Nedkopplat. Avkopplat.

Sen, när vi kommer tillbaka. Då börjar det igen. Full fart – mitt sista och mest intensiva läsår i Tyskland. Jag ser fram emot det. Längtar. Ska bara ladda upp batterierna först. Lugnet före stormen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *