Temadag: Fikamaraton

Med lite otur och lite bristande rutin, och första dagens fikamaraton stannade på lätt ynkliga två kaffe och en lunch. Först skulle jag invänta en hantverkare, som en timme efter avtalad tid meddelade att han ämnar anlända om fredag istället. Hmpf.

Sen åkte jag till det som jag redan från början bestämt skulle bli första anhalt, mitt första stamhak i Hamburg. Inte tusan kom jag ihåg att de har stängt måndagar, förrän jag klev av bussen. Orutinerat, som sagt.

20140602-223605-81365349.jpg

Därmed hade klockan hunnit bli närmare elva innan jag lyckats installera mig på något café och få tag på en kaffe – tidplanen var ohjälpligt rubbad! Men jag fick mitt kaffe till slut, på ett café jag aldrig direkt varit stammis på, men som ligger i närheten av andra grejer, så ibland får det bli där ändå. Ägarinnan har en hund som brukar sitta sött i dörren och stillsamt vänta på sin polare – och när polaren väl anländer går det allt annat än stillsamt till. Helt okej på tyska caféer. (Stökiga barn, däremot… Huvva!)

20140602-223605-81365954.jpg
Och sen var det ju faktiskt dags för lunch, och nu var jag i närheten av mitt kära gym – som jag dock inte sett insidan av på mången god dag – och lunchrestaurangen mittemot, som serverar stans bästa antipastisallader. Som den här, till exempel. Med bröd och grön aioli till… Ah. To die for.

Jag kunde ha tagit en espresso på maten här också, men det gjorde jag faktiskt aldrig.

20140602-223607-81367478.jpg
Och nu hade solen börjat värma på, så eftermiddagskaffet intogs – väl kylt och med is. Lite blaskigt, måste jag säga, men helt okej. Det här är dock ett av mina favoritcaféer i stan, Elbgold. Normalt sett dricker jag där en söt dubbel cortado, som verkligen inte är blaskig någonstans – men idag fick det bli såhär. (Cortadon har jag för övrigt visat i avritad form vid några tillfällen. Idag gjordes dock inga teckningar.)

Utvärdering? Vet ni, jag tyckte det var lite jobbigt att flänga runt och hetsfika så. Lite kul, visst, men jag vet inte om jag ska fortsätta med att göra det till ett självändamål att hinna fika på så många ställen som möjligt, faktiskt. Åtminstone inte imorgon. Imorgon ska det bli regn, så imorgon funderar jag rent av på att… stanna hemma! *gasp*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *