Himmel & Ord

En glimt av det hårda studentlivet?

| 4 kommentarer

20140404-222213.jpg

Så här kan kursarbete också se ut ibland. Om man har tur. (Fast okej, det här handlar om en extra, icke-akademisk kurs, ska jag väl vara ärlig nog att erkänna…!)

Dagens lärdom sammanfattas: ” Make up your own rules. Then break them.” Och ”Process over product” – som ju är ett tema jag redan predikat både baklänges och framlänges.

Kreativ anarki, helt i min smak – åtminstone i teorin. Fast i praktiken… i praktiken är jag inte alls särskilt anarkistiskt lagd, till mitt eget stora förtret. Åtminstone inte när det gäller att rita och skissa.

Men skam den som ger sig. Nu har jag i alla fall gett mig på en sexveckorskurs med Danny Gregory som jag länkade till imorse. Han har skrivit boken Creative License, som jag inte läst än, men som står högt på önskelistan just nu. Dessutom är han polare med Dan Price, som jag skrivit om – och inspirerats av – förut. Typiska kreativa anarkister, båda två. Goda förebilder, med andra ord…!

Och jag ska ge det de här sex kursveckorna i alla fall, och ägna minst en liten stund varje dag åt att rita något. Jag har gjort särskilda ritböcker för kursen, med tanken att jag kan alltid elda upp skiten när den är slut – om jag skulle känna för det.

Mest tror jag att det handlar om att nöta in själva vanan. Och att bryta sig ur bekvämlighetsbubblan. Bara en sån sak.

***

(Och nej, jag tycker fortfarande inte att Starbucks diskvatten går att kalla kaffe. Men när man ska lyssna på föreläsningar ute på stan är det idealiskt pga gratis wifi…)

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.