Sommartraditioner, del 1

Jag är inte mycket till traditionsmänniska, egentligen – åtminstone inte så länge vi pratar om såna där gemensamma traditioner som att hoppa som en groda och sjunga ”koa-ka-ka” runt en midsommarstång och allt vad det är. Däremot är jag rätt bra på att råka skapa egna traditioner, genom att tycka att liknande saker passar bra att göra vid ungefär samma tidpunkt varje år eller varje vecka eller vad det nu kan vara.

Inte minst har jag börjat skaffa mig ett helt gäng inför-sommaren-traditioner, som jag egentligen inte riktigt tänkt på förrän efteråt. En av dessa är att inför varje sommar köpa mig någon liten (eller… möjligen lite större) kreativ godispåse. Egentligen är det lite larvig, för just sommaren är inte någon tid på året då jag har mer tid än annars att vara kreativ, men – det hör ju liksom till…?

WallsNotebook1

Den här boken köpte jag under den värsta tentavåndan förra helgen, som en liten protestaktion då det kändes som mörkast. En liten ”Ha! Det är ändå snart sommar, pilutta er!” åt tentan, lärarna och tingens tillstånd i största allmänhet.

Det är en skrivbok. Med väggar att skriva på.

 

WallsNotebook3 WallsNotebook4WallsNotebook2

 

Visst är den rolig? Visst blir man glad åt den? Och drabbas av en obetvinglig lust att klottra och bryta mot regler..? Jag får det i alla fall, och det känns på hela taget ganska lovande.

Möjligen får man en smula mer än vanligt prestationsångest för att ta fram en penna och sätta igång att fylla en sida, när den liksom redan är en fin bild från början. Och inte blir det mindre av att det var genom den här bloggen jag från början hittade boken – och som nu liksom sätter standard för hur en sida ”ska” se ut…

Men jaja. Jag får väl sätta mig över det också och bara sätta igång…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *