Semesterlektyr anno 2013, del 1

Joyland

 

Okej, det är väl lite tidigt att börja planera semesterlektyren redan, och jag lär dessutom ha att göra med Game of Thrones-böckerna även i sommar. Jag menar – jag slavade i tre somrar med Stephen Kings Dark Tower-serie, och den var egentligen betydligt magrare i omfång än Game of Thrones, så den lär väl kräva sin tid den också…!

(Har i skrivande stund nyss hunnit förbi mitten av första boken, så… jag har lite kvar.)

Men sommarläsning kräfver sin Stephen King, och jag tänker då inte göra undantag den här sommaren. Igår snubblade jag av en slump på den här boken, ännu inte utgiven – men kommer så lagom till sommaren.

Visst är den fin?

Jag hann tänka, alldeles självmant, att jag nog måste köpa den här boken i pocketformat, bara för att få det underbara pulp-fiction-omslaget – innan jag läste Stephen Kings egen kommentar om saken:

”…I also loved the paperbacks I grew up with as a kid, and for that reason, we’re going to hold off on e-publishing this one for the time being. Joyland will be coming out in paperback, and folks who want to read it will have to buy the actual book.”

Så så får det bli alltså. En saltstänkt pocket på sommarbryggan, och inte bara en saltstänkt Kindle. Kan nog leva med det.

(Särskilt om den där sommarn tar och börjar röra på sig nån gång. Just nu verkar hen ha försovit sig en smula, kan man säga…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *