Himmel & Ord

Ett smycke som rymmer både sanning och stolthet

| 2 kommentarer

 

”Det som du ser och hör är inte alltid vad det synes vara” står det på det handgjorda silversmycket som sedan en tid tillbaka alltsom oftast dinglar runt min hals. På sätt och vis är väl orden inte så mycket något jag behöver påminna mig själv om, snarare något jag egentligen vill ropa ut till världen om: Skärp er! Tro inte blint på vad du hör, lita inte på det du ser just från den fläck där du står. Byt vinkel, tänk lite kritiskt. Ta dig tid att bilda dig en egen uppfattning – varför ska du nöja dig med någon annans?

För tro mig: Det som du ser och hör är verkligen inte alltid vad det synes vara.

Halsbandet är mitt personliga ”totemsmycke” som påminner mig om saker som mycket väl kunde ha kuvat och knäckt – men som jag faktiskt tagit mig genom, rak i ryggen och med livhanken och merparten av förståndet i behåll. Jag bär det med stolthet, som en symbol för en kraft som är min och som ingen lyckades ta ifrån mig.

***

Smycket är för övrigt gjort av Linda som jag lärt känna via Twitter och som blivit en kär vän. Alltihop började med att hon visade upp smycken hon gjort tidigare – och jag fastnade för ett cirkelsmycke med text. Jag var först skeptisk till om det skulle gå att få in en så lång sentens som min på ett smycke – men det gick ju fint, bara smycket blev tillräckligt stort så…! Här visar Linda mitt och andra smycken från vårens helger i silververkstan.

Citatet? Det är hämtat från en saga jag läste och tyckte om när jag var barn. 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.