Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

© UNICEF/Asselin
© UNICEF/Asselin

Den här bloggposten handlar om killen på bilden och miljoner barn som han. Barn precis lika unika och fantastiska som dina och mina – men med helt andra förutsättningar. Vaccinationerna vi västföräldrar så lättvindigt kan ta för givet – hans föräldrar kan inte ta något för givet. Men vi kan hjälpa dem. Som tack för att jag bloggar det här, och berättar att UNICEF söker er en ny hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan för att bland annat vaccinera barn som killen på bilden mot stelkramp, polio och mässling, skänker Apoteket Hjärtat 95 doser stelkrampsvaccin till UNICEF.

Det betyder 95 ungar vars föräldrar åtminstone får EN sak mindre att oroa sig för. En liten sak, kanske – men en viktig sak.

Afghanistan har jag aldrig varit i, men jag har tillbringat en tid som korttidsvolontär på en barnmission i Manila. Åkt runt i fattiga områden, delat ut mat, sett magra men glada ungar trängas framför min kamera för att få vara med på bild, tagit med några av dem på en dagsutflykt till stranden, hållit dem i famnen och känt alla de saker som barn får en att känna. Mänsklighet. Värme. Livets mäktighet.

Jag kan säga en sak: De här ungarna är på riktigt. De är inte bara bilder i TV-nyheterna. De är alldeles riktiga barn – BARN! Det allra heligaste vår värld har!

Hos UNICEF kan du också bli Världsförälder för en hundring i månaden. (Eller två. Eller tre.) Du registrerar dig enkelt här: unicef.se/bli-varldsforalder. Pengarna hjälper barn över hela världen att få vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

***

Och för varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)

 

 

2 comments
  1. Haha, skrev just en liknande bloggpost efter att jag såg inlägget hos Deeped, sedan gick jag hit och märkte att du var först. Gillar det du skriver och håller med om livets mäktighet.

    1. Kan meddela – fast jag länkade aldrig dit – att Deeped är medskyldig till min postning också, fast jag har sett den förut också, utan att få tummen ur…! Men när tillfälle och påminnelse sammanfaller, så…!

      Tack för komplimang och <3 pårej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *