Salut för en blivande pensionär

Jag har pratat om det länge, men nu är det dags. Efter lång (?) och trogen tjänst, samt åtskilliga akutresor till verkstan, ska El Maco nu äntligen få gå i pension. Carema göre sig icke besvär, min lilla MacbookPro-pärla ska få åldras med värdighet, kärlek och lättare soffsurfning till husbehov. Grovarbetet kommer nu istället att tas över av maskinparkens nyaste medlem, som vi helt enkelt kan kalla: Big Mac.

Japp, det blir en stationär den här gången – lite otippat faktiskt. När jag köpte El Maco för sisådär 5 år sen (i år ska väl siffran stämma i alla fall, även om jag försökte påstå att han var fem år gammal förra året också) var jag helt övertygad om att jag haft min sista stationära dator. Men det är klart – då var ju inte iPaden uppfunnen än. (Inte ens iPhonen, vad jag minns…?)

Nu har jag min kära iFån på fickan nästan jämnt, och familje-padda lär också införskaffas vid tillfälle – och då blir de mobila behoven helt plötsligt inte överordnade längre. Då börjar man istället fundera på prestanda. Jag har maxat ALLT på Big Mac – utom skärmstorleken. 21,5 räcker gott åt mig, som är van vid 15,4… I bilden står förvisso 4 GB RAM, vilket förvisso inte låter så maxat – men jag har beställt 4×4= 16 GB, för några jävla badbollar vill jag inte se på den här datorn!

Jag beställde alltså min Big Mac imorse – och det roligaste var att det blev som en slags ”omvänd avbetalning”:

För de ville inte ha något betalt av mig, däremot fick jag ett svenskt tangentbord med mig hem… De hade fått en stor beställning och fått plocka hem iMackor från alla möjliga ställen – bland annat en drös från Sverige. Med Svenska tangentbord, som deras kund givetvis inte ville ha – och som därmed nu bara stod och möglade i ett hörn. Och sen kom jag och yrade om leveranstider på ”Schwedische tastaturen” – här, TA EN och håll truten, mensch…! Kanske han tänkte. Eller också inte. Men jag fick ett tangentbord, han blev av med ett och jag tror alla var nöjda och glada!

Men gladast är nog El Maco, som nu ska få sin efterlängtade pension. ”Vars e min paraplydrink?!” hälsar han.

3 comments
  1. Först blev jag orolig att du tänkte pensionera dig från bloggandet, men nu känner jag mig lugn. Nästa dator för oss (när min stationära PC kastar in den virtuella handduken) blir också en stationär Mac – jag längtar redan 🙂

    1. Nej, faktiskt inte – är nog längre från det beslutet just nu än jag varit på länge. Nu försöker jag hålla mig kvar i bubblan där bloggen är KUL och något jag skriver i för MIN skull, inte för nån annan. Så länge jag inte glömmer bort det där igen är bloggen nog safe. Tror jag. 😉

      Och ja, jag hyfsat förväntansfull att packa upp och dra igång den nya pärlan, faktiskt…! 😀

  2. Grattis till det svenska tastaturet! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *