Psykologisk produktivitet

Ja, det blev lite skrivet idag – inga mängder, men en psykologisk seger i alla fall, eftersom jag blev hyfsat nöjd med texterna. Den ena – just en sådan ”fiktiv, men baserad på ett eget barndomsminne”-övning som Linda föreslog i en kommentar till förra inlägget – kom till genom att jag insåg hur erbarmligt aptrist det jag började skriva höll på att bli, och valde att kasta in en vansinnig toklögn bara för att bryta ledan. OCH, en annan grej som funkade var att släppa datorn och ta papper och penna och rita-kludda-skissa. Visuell stimulans.

Eller så är det helt enkelt bara väldigt kreativt att rita – vare sig man kan eller ej. Det kan vara så också. Testa, vetja. Vad gör det om det blir gräsligt (min skiss blev ingen altartavla kan jag meddela…!) – du måste inte visa den för nån.

Hursom helst.För den andra texten gjorde jag precis tvärtom – åkte hem och greppade tangentbordet och skrev direkt på datorn, utan nån visuell/kreativ stimulans. Funkade det också – fast det är klart, då var jag ju redan hyggligt uppvärmd.

Så ett par sidor blev skrivna idag. Psykologiskt välgörande. Sen var planen att stimulera mer fri kreativitet genom att INTE skriva ikväll, utan skapa med färg och form och papper och vad jag nu kunde komma på. Eller åtminstone med photoshop, eftersom jag ligger så ohjälpligt back med bildframkallning och skulle vilja få iväg en batch snart. Men sen vete tusan vad som hände, och nu ropar sängen på mig.

Det får bli imorgon kväll – åtminstone om jag är lika duktig imorgon som jag var idag… (Nu gör jag precis som man inte ska – villkorar skapandet. Aja baja. Det är ett av många sätt att hägna in ett får… Bääh!)

2 comments
  1. Bravo, heja, heja!
    Ska tänka på det där med att inte villkora skapandet också. Låta skapandet villkora mig i stället. 🙂

    1. Låter definitivt klokare. Nu är ju skapandet villkorat av en massa andra faktorer i vilket fall som helst – men man behöver ju inte lägga på en massa extra villkor själv också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *