Lifvet i Hamburgywood

Om du någon gång tittar på tysk film som utspelar sig i en storstad och dess mer flådiga kvarter, är chansen (risken?) rätt stor att den är inspelad precis här i krokarna nånstans. Var och varannan vecka spärras någon av gatorna i området av, och den redan ansträngda parkeringssituationen skruvas åt ytterligare av att en halv armada av loge-husbilar, smink-husbilar, kameramännens ambulerande fikavagn samt diverse vagnslaster med kablar och annan teknisk utrustning också ska klämmas in på parkeringsplatserna längs gatan.

Just nu står en 2000 Watts halogenlampa och lyser rakt in genom mitt köksfönster – tydligen håller de till i trädgården bakom ett av husen längre bort på gatan den här gången.

Hur ska man, som oinvigd svensk då veta att filmen – alls utspelas i Hamburg? Tja – slumpmässiga pauspanoreringar över en stor industrihamn är ett hett tips. Hamburgarna är stolta över sin hamn, det ska gudarna veta. En stor jädra sjö mitt i stan, som biljakterna måste runda, är en annan väsentlig ledtråd. Annars då? Sen vet jag inte fler, faktiskt. Det finns förstås ett Fernsehturm – men vilken tysk stad med självaktning har inte det? (Ehm – det enda jag vet är att Berlin har ett…!)

Hursomhelst – jag bor mitt i Hamburgywood, tydligen. Spännande. Hoppas man får se lite actioninspelning nån gång – pang-skjut-spring-och-göm på tyska. Krimi, ni vet…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *