Man har så roligt…

…som man gör sig, eller…? Idag gjorde jag mig en skojig drink att liva upp tillvaron med – en Margarita, minsann.

Kollegan skrev ett inlägg på Facebook häromdagen, där hon oroade sig för att bli en depraverad hemmafyllerist, börja röka gula Blend och pimpla bananlikör ur souvenirflaskor (okejrå, det sista var min kommentar, men ändå…).  Men jag misstänker att jag ligger risigare till med utförsåkningen, med tanke på gårdagens deppoinlägg – och nu detta… Mitt på blanka onsdan – och jag tittar inte ens på fotbollen (det gör däremot hela resten av stan – man kan följa matchen bara genom att lyssna till vrålen och vuvuzelorna från gatan – fast det är inte lika klockrent denna gången som mot England. Spanjorerna är visst lite vassare än britterna…).

Jag är ganska säker på att det egentligen inte ska vara några cocktailbär i en Margarita, men nu var ju syftet att liva upp mig så mycket som möjligt, lite ”guldkant-extra-allt”. Och då blev det coctailbär, eftersom jag nu i ett svagt ögonblick köpt hem en burk. Tanken var väl att erbjuda helgens gäster på en festlig drink eller så – men jag måste erkänna att i hettan och omgiven av fem vilda, glada barn, så glömde jag liksom bort det. Vilken värdinna, va – helt klart virrigast i stan… Å andra sidan tror jag inte att någon var sugen på alkohol – det var för varmt!

Jag har fått många kloka ord (och erbjudanden!) sedan gårdagens inlägg, både här och annorstädes. Och jag inser ju också själv att det är en process, och att det som avgör trivsel kontra icke-trivsel är den sociala faktorn – att jag (vi) träffar folk vi vill umgås med och som gör att här och hem på ett eller annat sätt blir synonyma. (Eller åtminstone får några gemensamma nämnare.) Och den sociala faktorn hänger på språket. Först krypa, sedan gå.

Och så var det ju det där med tålamodet dårå – det har ju aldrig riktigt varit min bästa gren… 🙄

Så – jag är fortfarande rätt låg, även om det på ytan är bättre än igår. Jag ägnade eftermiddagen åt att fika med en fullt normalt funtad (och engelsktalande!) tysk, som dessutom förtjänar en tapperhetsmedalj efter att ha uthärdat mina kids på sitt allra sämsta humör… Jag tror att de också har någon slags backlash efter helgens Sverigebesök, den äldste har sagt att han längtar hem, och när jag berättade att vi skulle träffa min kompis svarade den yngste att han ”också vill ha en kompis”… Så – de har det nog lite jobbigt de också just nu. De flesta vi hunnit lära känna här hittills är bortresta, och de vi vet är i stan har varit sjuka (mitt under värmeböljan – huga!), så vi träffar inte dem förrän i slutet på veckan. Så – de har varandra, och mamma – men just nu står modern inte högt i kurs. Jag är mest en slags möbel man använder att avreagera sig på – och det var det Philipp fick bevittna idag. Jättekul – inte. *grmbll*

Men jag dränker inte bara sorgerna i cappuccino och fashionabla cocktails – jag försöker givetvis vara konstruktiv och shoppa mig lycklig också. Jag tog tag i min litteraturförteckning till kursen jag ska läsa i höst och gav mig på att plocka i varenda bok för hela läsåret i varukorgen… Vid 40 titlar hängde sig sidan och jag tänkte herregud, får man inte storshoppa på Adlibris eller? – men en stund senare hade sidan repat sig och lätt mig trycka åtta böcker till i korgen. Summa 4018 riksdaler. Som hittat.

Sedermera har jag lagt ur några av de böcker som redan låg i varukorgen när jag började, och är nere på 43 titlar à 3619 spänn. Känns fortfarande liiite hårt – men å andra sidan är jag rätt sugen på att beställa allt på en gång, mest för att se hur ett bokpaket med fyrtiotre titlar ser ut. Och se om Adlibris kommenterar bamseordern på något sätt. Jag menar – hur ofta får de såna ordrar tro? Från privatpersoner, menar jag…?

Några av litteraturförteckningens titlar verkar inte gå att få tag på på Adlibris. Dem tänker jag återkomma om för att höra om de står och dammar i någon bloggläsares bokhylla och kan tänkas säljas/utlånas till nytysk (!) boknörd och cocktailfyllerist. Men det tar vi i ett eget inlägg, vid tillfälle.

(Hela varukorgen lät sig inte skärmdumpas – min skärm är helt enkelt inte hög nog…! Men ni hajjar omfattningen även om några böcker saknas nedan:

Och det roliga är att jag ser fram emot att läsa nästan varenda en!)

2 comments
  1. Många bra böcker i den listan! Sofies värld tror jag du kan gilla och Skattkammarön, den är en av mina all-time-favourites (står fortfarande i bokhyllan och inte bland de andra barnböckerna 🙂

    1. Jag har faktiskt försökt läsa Sofies värld en gång för ut, utan att komma genom den, men jag tänkte ge den en chans till. Är lite på humör för filosofi/idéhistoria just nu, så det ska väl vara lagom lättsmält som sommarläsning… (Den hör alltså inte till kursen, men SKULLE egentligen kunna göra det, tror jag…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *