Summer in the city

Den här låten lyssnade jag på en sommar… Det måste ha varit 1993 eller 1994. Jag sommarjobbade i kommunens storkök och bodde i en liten men rätt charmig lägenhet ungefär en bra bit utanför ”stan”. Det gick ingen buss. Jag hade bil, men i princip inga bensinpengar. Det var cykel som gällde, oavsett väder, och även om jag började jobba kl 07 på morgonen.

Men det var en fin sommar. En glad sommar.

Och jag upptäckte att man kunde låna musik på biblioteket – CD-skivor. Det var innan man brände musik med hjälp av dator och tomma CD-skivor – men jag kopierade över favoriterna till ett kassettband som fick gå runt-runt-runt hela sommaren.

(Det måste förresten ha varit 1994, för jag hade kassetterna med mig till Japan och det var 1994 jag var där.)

Joe Cockers Summer in the City. Och Crowded House-plattan Together Alone (som jag fortfarande gillar, 20 år senare). Det var nån platta till som jag inte minns just nu, men som också hörde till den där sommarens soundtrack.

Nå, det kan väl göra detsamma – eller också kommer jag på det senare. Men jag minns känslan än idag. Stillheten. Kravlösheten – ja, utöver att stiga upp om morgonen och cykla den dryga halvmilen in till disk och potatisskalning. Fast såvitt jag minns tyckte jag att det var rätt okej det också – när det inte regnade. Men det gjorde det nästan aldrig den sommaren.

Musiken som flätade sig in i sommaren, och känslan av att bara vara. En fin sommar, som sagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *