101 av 365…?

Sommarlov gör något med mig. Det är något med att avveckla något gammalt och färdigt, vila en stund och sedan göra sig redo gå in i något nytt. Det är nu det verkligen är nyår. Det spelar ingen roll hur många raketer eller hur mycket champagne vi firar in januari med – det är nu det händer på riktigt. Varje år, samma sak. Det är nu känslan infinner sig.

Och sol och semester i all ära, det är ändå den där reflektionsfasen och förväntan inför det nya året som är det jag älskar allra mest med sommaren. Just nu njuter jag av det jag gjort i år: avklarade kurser, projekt jag rott iland, den lyckade #blogg100-utmaningen – som i sin tur lett mig in på spår jag kommit ifrån, men som är viktiga för mig. Jag ser fram emot sommaren, latheten och alla böcker jag ska läsa på alla stränder jag kommer att passera under sommaren – men jag börjar också så smått snegla mot hösten.

Idag fick jag  mejl från kursansvarig på en av de tre kurser jag sökt till hösten (jag ska berätta om dem senare), med länk till litteraturlistan som jag efterlyst. Jubel och klang! För mig är det där i princip lika viktigt som att planera semesterns läsning – att få frossa i det jag ska göra och läsa till hösten. Det betyder inte att jag längtar bort sommaren, tvärtom. Jag kan njuta än mer av sommarvilan när den också rymmer förväntan om Det Nya som kommer sen.

Sen hjälper det ju givetvis att jag sökt tre galet roliga kurser, och att jag alltmer ser hur de tre hänger ihop och har mitt namn skrivet i lysande neon tvärs över dem alla tre. En c-kurs (dvs nivå 3), en a-kurs (nivå 1) och en ”temakurs” kanske man kan säga, även den på nivå 1. (Som sagt – jag ska berätta mer senare. När jag är säker på att ha kommit in…)

Det blir lite intensivt, det blir det. Men sånt får man ta. Och jag gillar intensivt – så länge det är intensivt av bra grejer.

Och så var det det här med bloggandet. Sluta nu? När jag just blivit varm i kläderna? När jag ska vara ledig och har huvudet fullt av idéer och reflektion och…? Really? I don’t think so. Just nu känns det som om detta mycket väl kan vara inlägg 101 av 365 – fast okej, jag misstänker att det kan komma att ändra sig. Fast det vore lite kul att försöka.

Intensivt som sagt. Men av bra grejer.

1 comment
  1. Låter härligt! Fantastiskt jobbat med 100 inlägg – och glad sommar på dig!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *