Plötsligt händer det

Stockholm-1

Det är faktiskt en händelse som åtminstone lite grand liknar en tanke, att just som jag skrev igår om att jag knappt fotograferar något längre – fick jag också ett mejl från en tysk fotogrupp jag varit med i några gånger, med hojt om att det är fotorunda på gång igen. I morgon, på kvällen.

Jaha, tackar för inbjudan, det passar alldeles utmärkt det…! Jag kan behöva komma ur uppsatsträsket en stund. Temat för fotorundan blir ”Kvällen före Hafengeburtstag”, och går ut på att smyga runt kring ett nöjesfält kvällen före öppning, innan det invaderas av massorna. Mycket klokt och spännande tema – för när stället är fullt blir det fult. Inget kul att plåta då, trångt och skränigt och eländigt. Jag har missat de tidigare varianterna på temat, fast det har varit flera stycken vet jag. Men imorgon ska det bli av.

(Bara det nu inte regnar bort, inser jag och kastar en förfärad blick mot fönstret och regnet som skvalar där ute. Vare sig jag eller kameran är vädersäkrade.)

Ovanstående bild har givetvis inte med saken att göra – förutom att den är tagen i kvällsljus möjligen. Den är tagen i Stockholm i vintras någon gång – jag minns tydligt hur infernaliskt jag frös om fingrarna medan jag lekte med ett broräcke och långa slutartider. Jag är lite fascinerad av hur mycket himlen rört på sig under min exponering – jag tror slutartiden var 3-4 sekunder eller så. Och bilarna. De hann både in och ut ur bild, men avtryck hann de lämna i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *