’tis the season…!

Häromdagen råkade jag logga in på GoodReads för första gången på evigheter – helt logiskt eftersom jag inte heller läst något på evigheter. Där hade jag dock fått ett par spännande rekommendationer som jag raskt lade på minnet och tänkte att ”de blir bra att plöja på sem…”. Ja just det ja. Det är ju faktiskt snart semester, och följdaktligen hög tid att börja planera semesterläsningen.

Whee! Vem behöver jul, när det finns sommarläsningsplaneringssäsongen, liksom? Jag bara undrar.

Visst, bokhyllan dignar fortfarande och hotar explodera av övertrycket från en och annan bok intryckt mot alla naturlagar, så det mesta får väl komma därifrån. Dessutom kan det ha varit så att jag lämnade en liten, liten hög böcker på semesterorten förra året, eftersom jag inte hann läsa dem då och tänkte ”så slipper jag släpa med mig så många nästa år”.

Ja, vad ska jag säga? Ibland har även jag otur när jag tänker… Packa böcker är ju det roligaste med hela semestern!

Någon Stephen King måste med, det är tradition. Fast jag undrar om inte Kindlen är relativt full med King-böcker redan…? Och boken jag fick rekommenderad via GoodReads, Livet efter dig av Jojo Moyes (Bokus, Adlibris), verkar också lovande, så den räknar jag med att ta med också.

(Fast jag är kluven till att läsa sorgliga romaner på semestern. Läste Kapten Corellis mandolin på en semester en gång, och sen sov jag inte mer den resan. Lika illa var det med John Fowles Illusionisten – fast jag inte ens tyckte om den.)

Tre Håkan Nesser står olästa i bokhyllan, de lär få följa med. Men Håkan Nesser var ju tillsammans med Carlos Ruiz Zafón liksom förra sommarens stora författarfynd – jag hade inte läst någon av dem tidigare. Det känns lite ”gjort”, att läsa dem denna sommaren också… Allra helst skulle man ju vilja fynda något nytt…

Jag får helt enkelt forska i saken och återkomma. Vad ska du läsa i sommar?

5 comments
 1. Åh, käranåndå, som Nasse hade sagt. Inte deppiga böcker på semestern, det går bort! Lättläst och bra ska det vara, men gärna lite klurigt. Jag älskar Agatha Christie (Miss Marple – inte Poirot) och Maria Lang som semesterläsning! Precis lagom finurligt utan att kräva för mycket engagemang.

  Ja, förresten! Sarah Addison Allen skriver underbara sagor för vuxna. Dem tror jag att man kan läsa på semestern! 🙂

  1. Jag har ju då – trots Nesserfäblessen – extremt svårt för deckare… Skulle vara Maria Lang då (fast hu så dyra eböckerna av henne var…). Sarah Addison Allen lät bekant – du kan möjligen ha rekommenderat henne också på GoodReads…?

   Och apropå sagor kom jag själv på The Princess Bride, som folk talar så väl om men jag ännu inte läst. Jag har den som träbok nånstans men kan inte hitta den så nu har jag den som ebok också.

   Via FB-kommentarsfältet har jag blivit massivt rekommenderad att läsa Anders de la Mottes Geim-trilogi, så det är väl bara att lyda order där…! 😉

   Sen har jag ett annat läsprojekt, som jag tänker på vartenda år men inte kommer in i eftersom det känns så himla stort: Pratchetts Discworld… Vad är den på – 40 titlar eller nåt… Fick en underbart nördig introduktionsföreläsning om serien via twitter förra året, men kom ändå aldrig mig för att hugga i nånstans och börja läsa…! 😀

 2. Jag läser ju inte så mycket längre, jag lyssnar destå mer på böcker. För ett par somrar sedan plöjde jag om hela serien om Polisen i strömstad av Gösta Unefäldt. Jag njöt varenda minut.

  Du kanske kommer i håg serien från TV. Böckerna är mycket bättre.

  1. Aha…? Nä egentligen vare sig tittar jag eller läser särskilt mkt deckare… Har fastnat just för Nesser, men inte för att han skriver deckare, utan för att han skriver bra.

   Men alltså ljudböcker… Näeh, jag grejar inte det. Jag glömmer lyssna, och så plötsligt vet jag inte var jag är eller hur länge jag tänkt på annat. Funkar inte! 🙂

 3. Fortsätter o rekommendera Patrick Rothfuss böcker! Gillar starkt. Sen blev jag ju tokförälskad i Veronika bestämmer sig för att dö, men den kanske hon redan läst?
  Kate Mosse böcker är helt ok tycker jag. Författaren till Flicka med pärlörhänge har skrivit en del trevliga böcker i samma stil.
  Christian Jaques (kan inte stava just nu) böcker om gamla Egypten gillar jag med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *