Dagen efter kvällen före

Ahh, soffhörn, skön musik och dagens fulblogginlägg. Sämre kan man ha det en sliten söndagskväll.

Nu tror ni förstås att jag är sliten på grund av hårt 41-årsfestande igårkväll, men icke. Under promenaden från restaurangen igårkväll passerade vi klungor och hopar med ölfryntliga ungdomar och medelåldringar längs Elbekajen – och jag kände mig bara så nöjd och tacksam med att inte höra dit…

Förresten hade jag strul med att dela den obligatoriska Instagram-bilden av födelsedagsmiddagen igår, så för er som missat den:

20140427-212048.jpg
En rätt hyfsad skaldjurstallrik får man säga. Det fanns ostron också, men ingen av oss vuxna gillade dem, så dem fick äldstsonen glufsa i sig alldeles själv. Han som är världens kinkigaste med mat, fryner och rynkar på näsan åt det mesta – men ostron, det gick ner…!

Däremot – apropå min slitenhet idag – skuttade jag ur sängen imorse och for till gymmet, och tyckte uppenbarligen att jag i egenskap av gammkärring nu skulle visa ungdomarna hur man tränar skiten ur en crosstrainer.

Den senaste halvannan veckan har jag tränat ganska flitigt på crosstrainern hemma – men kruxet med den är att jag får ont i fötterna (!) på den och därför inte kan köra längre än max en halvtimme. Då brukar jag muttra och tänka att jag minsann skulle ha orkat minst lika länge till, om det bara inte vore för det där med fötterna.

(På gymmets crosstrainer får jag inte det problemet – det är jätteskumt, men jag vet att min väninna som tränar på samma ställe lagt märke till samma sak.)

Men idag behövde jag ju inte kliva av efter en halvtimme, och kunde följdaktligen köra minst dubbelt så länge som jag brukar hemma… Det gjorde jag också, men jag blev en liiiten smula trött i kröppa, kan jag meddela. Just nu känns det högst tveksamt om jag ska orka upp och köra min vanliga halvtimme på maskinen hemma imorgon bitti – och då kan man ju verkligen fråga sig om det var nån #win med att köra skiten ur maskinen idag eller inte…

(Fast det var skönt att få träna sig riktigt trött en gång, så jag tror jag bestämmer mig för att det var bra, trots allt!)

3 comments
 1. Ang fotont på olika crosstrainers tror jag att det kan ha med längden på stegen att göra, dvs hur stor omkrets eller vad man ska säga maskinen har. Det skiljer sig på billigare och dyrare maskiner och kan påverka hälsena och säkert andra kroppsdelar.

  Födelsedagstallriken ser minsta sagt smarrig ut! 🙂 Grattis i efterskott!

  1. Ja, är inne på att det är något sådant. Nu är vår en rätt rejäl variant för hemmabruk, så jag tror det finns sämre varianter. Min väninna reagerade som sagt när gymmet bytte ut sina maskiner – deras gamla fick både hon och jag ont av.

   (Fast där upplevde jag att steget var längre på de gamla maskinerna – och snarare ”högre” på de nya, dvs mer åt trappmaskinhållet. Men ont får jag inte, det är ju huvudsaken…!)

   Tack! 🙂

 2. men oj! här sitter jag och scrollar lite tanklöst och inser att jag missat att du fyllt år 😮 !? stort grattis i efterskott och må det bli ett fantastiskt år 🙂 !

  kram,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *