En filmsnutt om Hans Gedda

[iframe src=’http://www.svtplay.se/klipp/1657936?type=embed&external=true’ width=’480′ height=’270′ frameborder=’0′ scrolling=’no’]

Hittade ett litet klipp om Hans Gedda på SVT Play också. Här berättar han själv om hur en av hans mest kända bilder kom till; ett porträtt av Nelson Mandela 1994, strax efter att denne släppts ur fängelset. Jag tror inte att man måste vara enormt fotonördig för att tycka att det är en ganska intressant berättelse.

(Själv svär jag lite över att jag inte köpte filmen (som klippet är hämtat ur) när jag ändå stod och höll i den i museibutiken igår. Klippet gör mig nyfiken på att se resten också…! Nåja. Jag köpte ju i alla fall boken.)

***

Utställningen går alltså på Nationalmuseum, Fredsgatan 12, Stockholm  fram till 30 mars. Missa den inte!

 

2 comments
  1. Roligt, jag hade också en Gedda-upplevelse igår, om än mindre. Hade lite tid jag skulle fördriva i lilla Malmköping, och då var en butikslokal ägnat åt utställning, som kunde ses från gatan – med flera kända verk: http://instagram.com/p/joWyeWwPEt/ och http://instagram.com/p/joXIkzwPFH/ Fint, heja Malmköping! Ska kolla filmklippet ikväll när tid.

  2. Aha – utställningsfilial till Nationalmuseum? Kul i alla fall att du fick se lite. Jag köpte ett vykort på utställningen med en bild av Charlie Rivel: http://linkimage.com/wp-content/uploads/2012/05/031-01.jpg . Det står på mitt skrivbord nu och är… Ja, det bara ÄR faktiskt. Det räcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *