Liten fulblogg från ett tåg mot Falun

Sitter på tåget, åker genom ett mörkt och snöigt Sverige på väg mot Falun och en ny fotokursträff.

Den här gången ska det handla om ljussättning, vilket är det jag är absolut allra mest okunnig när det gäller foto. Jag räknar inte med att bli fullfjädrad ljussättare på en dags ”ljusworkshop”, men jag hoppas förstå tillräckligt mycket för att labba vidare på egen hand. Investera i några lampor, blixtar, reflektorskärmar eller… vad det nu kan vara. Jag har ju just nu förmånen att bo i ett land där sådana prylar faktiskt inte betingar fantasipriser. Bäst att passa på, tänker jag.

Fast allra mest känns det som om jag är på väg på semester. En liten egen minisemester. Jag njuter av att vara i Sverige – ljudet av brokigt svenska röster då jag promenerade genom Arlandaterminalerna mot tågstationen var… som att komma hem. (!) En norrlänning här, en skåning där, en brytning hit och en annan dit. Men alla talar svenska och det är underbart. Jag vet att det låter tramsigt, men för mig räcker det för att få hjärtat att svälla.

Och så ser jag fram emot att ligga på vandrarhemmet – Falu fängelse, en klar favorit i repris – och läsa böcker. Läshungern är stor just nu, men hela tiden annat som kommer emellan och kurslitteratur som får förtur. Jag har för syns skull med mig ett par kursböcker också, men tja… Vi får väl se hur det blir med det läsandet. Jag har ju ändå (på sätt och vis) semester. Även om det nu är semester mest för att det känns så…!

Enda molnet på ”semesterhimlen” är detta att vandrarhemspersonalen nämnde att jag blir ensam till frukost imorgon. Betyder det att jag också blir ensam i kåken under natten? Ensam med fängelsespöket Jutta? Jag har ju liksom särskilt bokat hennes rum… jag menar cell, eftersom det är det trevligaste rummet på hela fängelset. Ehm. Jaja. Fly ut i vinternattens aderton minusgrader lär ju ändå inte vara aktuellt, så vi får väl försöka komma överens, Jutta och jag.

***

Får väl pynta bloggen också med bilden jag tog igår av undertecknad själv, iförd konungarikets fulaste mössa. (Mössan är dock inköpt i Tyskland, där det för övrigt kvarlämnades en ännu värre styggelse till mössa i butiken, som någon annan får skrämma slag på sin omgivning med.)

20140123-185321.jpg

Här skas i alla fall inte frysas, fimbulkallt eller ej!

3 comments
  1. åh, kalla den inte fulblogg ;). sådant här är jättetrevligt att läsa! det låter så spännande med ljussättningen, det är verkligen min svagaste sida. det låter vansinnigt stämningsfullt också, men falu-vinter. jutta är säkert jättecharmig om man bara ger henne chansen och för övrigt finns det väl någon nattpersonal i värsta fall ;). jag jobbade natt på ett vandrarhem i flera år under de år jag faktiskt bodde i närheten av ett universitet och inte ägnade mig åt distans-överliggande ;), och det var väldigt roligt. många spännande människor och nattsamtal.

    kram,

  2. äsch, tryckte på knappen för snabbt igen *suckar*. jag skulle säga att du var vansinnigt tjusig också :).

    kram,

  3. Jag tycker du är söt i mössan! (Förresten påminner du om en cool polis i en film jag såg. En höggravid polis i snölandskap, som tog en slem skurk efter att han just skickat sin kompis genom en flistugg.)
    Man SKA hålla sig varm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *