Trainspotting at Hamburg Hauptbahnhof

Trainspotting_Hbf650

Det går bra nu. Ni minns väl vad jag skrev i december? ”Nästa år, då ska jag blogga mycket mer!” Jotack, vi märker det. Gick ju fint med ambitionerna redan från början…

Fast det är faktiskt samma visa efter vartenda skollov. Ungarna är lediga, jag är det inte. Så när skolan väl börjar igen och jag börjar kunna inventera mina akademiska surdegar, upptäcker jag vanligtvis att julfriden varit en chimär och att nyårets goda ambitioner måste dränkas i en flodvåg av tättduggande deadlines och nödlösta good-enough-inlämningar.

Så även nådens år 2014. Nåväl, jag jobbar på och snart är jag ikapp för den här gången. Gissningsvis lagom till sportlovet…

Idag har jag dock lyxen av att få öppna Lightroom som arbetsverktyg. På dagens agenda står att välja bilder till en serie som ska presenteras – i tryck, dessutom – på fotokursen i Falun nästa vecka.

Den här bilden kvalificerar sig inte, tyvärr – temat är Kombinationer: Linjer, reflektioner och detaljer* och den här… eh, nej. Men det betyder ju inte att det inte är en bra bild. Hamburg Hauptbahnhof har blivit en av mina favoritlocations här i stan för att ta bilder. Här gillar jag framför allt pojken som står och tittar på tåg, djupt koncentrerad, förlorad för världen – och jag tycker om att mamman/mormodern står ett par steg bakom, att hon inte blandar sig i, utan låter honom vara där han är. Respekt.

Med det sagt ska jag nu återvända till min studiebubbla och se vad jag kan vaska fram i form av representabla ”Linjer-reflektioner-och-detaljer”-bilder att visa upp för min lärare vid handledningen i eftermiddag. Wish me luck…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *