Blogg i ny outfit

Jag förväntade mig nästan att bloggen på mer eller mindre bokstavligt vis skulle säga ”poff” och falla sönder i sina digitala beståndsdelar, eller åtminstone uppvisa en blank och oförstående felsida, när jag gav mig på att lägga in min nya design och underliggande struktur såhär lite hux flux mitt på blanka torsdagseftermiddagen.

Egentligen hade jag ju tänkt att vänta, fixa lite under huven men ta alla synliga förändringar någon sen natt, när inga vilsekomna bloggbesökare skulle behöva bevittna haveriet i realtid åtminstone. Men sen råkade jag göra några manövrar som fick sidan att se stympad ut, och det kändes vettigare att köra klart med den nya looken, än att sitta och lappa och laga i den gamla.

Särskilt som det hela var klart en kvart senare. Jag måtte ha lyckats förbereda min omdesign rätt väl, får man säga…!

Men alltså: Hej och välkomna till Himmel & Ords nya design!

Jag var gudlöst trött på allt det som jag tyckte var så ”kul” med det förra utseendet på bloggen, och framför allt var jag trött på att skämmas över hur sidan såg ut i mobila läsare.

(Nu ser den fortfarande lite skum ut i stående tabletformat, men inte så illa att jag behöver skämmas över den, tycker jag.)

Jag har försökt att göra det enkelt för mig den här gången, genom att inte gå in och peta för mycket utan så långt det är möjligt behålla temat som det är. Helt enkelt för att inte ställa till med för mycket oreda själv…! Det finns  dock vissa grejer som jag inte gillar och ska försöka ge mig på, men jag bestämde mig för att jag kan lösa det efter hand.

Förutom designen har jag som sagt rumsterat om en del med kategoriindelning och menysystem på sidan, för att försöka hitta någon slags systematisk logik i det kaos som utgör bloggens innehåll. Å ena sidan gillar jag det kaotiska och brokiga – å andra sidan behövs någon form av grundstruktur trots allt. På sidan Om Himmel & Ord har jag presenterat de nya kategorierna och vad jag tänkt fylla dem med.

(Just nu ser man bara korta utdrag av inläggen om man går in via menykategorierna – det är en grej jag ska försöka lösa framöver.)

PS: Medan jag rumsterat om bland kategoriindelning och inlägg och allt, har bloggen råkat skjuta omkring sig en massa pingbackar till sidor jag länkat till – ofta från väldigt gamla inlägg. Jag hoppas att ingen stört sig på detta, och i så fall får jag be om ursäkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *