Ooh, come to mama, baby…!

_DSC3111_WEBB

Nämen? Vad är det här för en lattjo liten pryl som plötsligt finns i min ägo…? En sådan fin gammal ask i äkta präglat konstskinn… Vad kan det finnas i den, tro…?

_DSC3097_WEBB

Visst är den fin? Det här är mitt livs första objektiv med manuell fokus, begagnat men i gott skick, impulsinhandlat idag hos min favoritfotobutik här i stan. Jag spanade in deras begagnatavdelning redan när jag köpte min kära nya kamera, en Sony Nex-6, där i våras – de har mycket kul gammalt godis där…!

Det här är ungefär så nördigt det kan bli bland Nex-fotografer, det är liksom stora Grejen med Nex, att man ska ”köra manuellt”, fotografera med begagnade gluggar utan autofokus – vintageglas, liksom. Whoah, coolt!

Nu är det här den billigaste som gick att få tag på – €79 för en 50 mm med f/1.4 – är man riktigt nördig (alternativt kunnig i den ädla konsten att skita pengar) skruvar man såklart gamla manuella Voigtländer eller Leica-objektiv på Nexen. Riktigt så nördig är inte jag – åtminstone inte än. Men nu är jag i alla fall stolt ägare av ett manuellt objektiv – och det ÄR väldigt fint tycker jag… (Jag är väl lite ”light-nörd”, åtminstone…?)

***

(Nu återstår del två av investeringen – jag måste också köpa en adapter för att kunna skruva på objektivet på kameran. Kan meddela att det känns enormt enerverande att ha objektivet men inte kunna testa det – bara klappa på det… Hgnn!

Nån som vet om det finns fotonördbutiker i Smålandstrakten, där man kan få köpa sig en adapter över disk…?)

 

2 comments
  1. Jag får lite hjärtklappning av såna där gamla fina grejer, både asken och objektivet.

    1. Jamen eller hur? Det får faktiskt jag också – och begriper inte varför jag är sån loppisrookie för…

      Nåväl – om du gillar gamla grejer kan jag meddela att det kommer mera godis inom kort – helt orelaterat till kameror dessutom. Bara en sån sak…! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *