Flyktinstinkter och glada nyheter

Såhär dags på terminen är alltid tyngst. Sommarlovet är så nära, jag kan nästan sträcka ut handen och röra vid det… Men så får jag inte! Ååh, frustrationen!

Flyktinstinkt är den starkaste känslan jag har såhär års. Näeh, nu skiter jag i det här! Jag vill inte mer, nu får det räcka – jag har jobbat häcken av mig redan, ska jag verkligen behöva skrapa ihop det som är kvar av motivationen och hårdköra flera dagar till…? NU?? Är ni inte riktigt kloka?!

Gahh.

Imorgon börjar terminens sista tenta. Tre dygns plåga, koffeinöverdos och högoktanig ’academic bullshit’. Oh joy, oh joy…

Det lustiga är att det är inte i första hand sommarlovet, latheten och högarna av oläst semesterlektyr som mitt stackars huvud vill fly till – utan till nästa termin.

Antagningsbeskeden dröjer till 12 juli, men idag fick jag den glädjande nyheten att endast 37 hugade själar skrev antagningsprovet i lördags. Det sänker ju oddsen betydligt – jag behöver inte längre höra till Sveriges skarpaste tredjedel språknördar för att komma in. Det räcker antagligen med att ha klarat en rimlig lägsta-nivå på provet. Jag vågar faktiskt börja hoppas lite…!

Men javisstja. Den här terminen var det ju nu först.  Här och nu. Och – aahhrghhh! – tre härliga dygns hemtentamen att se fram emot. Oh joy…

(Knep: Eftersom jag nu inte direkt ser fram emot själva tentaskrivandet, får jag se fram emot tre dygns ohämmat kaffepimplande, personligt degenererande i form av tovigt hår och saggiga mjukisbyxor samt ”det-är-faktiskt-synd-om-mig”-mutor i form av choklad. Det kan funka. Det kan faktiskt funka.)

2 comments
  1. Äsch den där tentan har du klar på ett kick, du har ju koll på ämnet

    1. Hahaha – såg den här kommentaren först nu och måste skratta lite… Nu när vi liksom vet att ”koll på ämnet” inte riktigt… eh, räckte för den här tentan…! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *