Himmel & Ord

New York, New York

| 5 kommentarer

[iframe src=”https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:jenny_li:playlist:7FW3VsVABeWfZFrG7q8ONK” width=”300″ height=”80″ frameborder=”0″ allowtransparency=”true”]

En kille frågade mig idag: ”Jaha, vad har du för förväntningar på New York nurå?”

Öh, svarade jag belevat, tja… Sjukt stor stad, sjukt höga hus, vara ledig, traska runt, ta sjukt många foton, äta god mat, dricka gott vin… Typ?

Men, fortsatte killen, inget mer? Har du inga andra förväntningar?

Öh? Nej…? Borde jag det?

Jag kanske inte förstod frågan riktigt. Hur ska man kunna ha förväntningar om ett ställe man aldrig varit på? Sjukt stort och sjukt höga hus är ungefär allt jag vet. Och gula taxibilar, som jag vet att jag vill ha på bild på nåt vis, för att de är coola. En del av New York-miljön, det lilla jag nu vet.

Och varför fylla huvudet med förväntningar innan man vet någonting om saker och ting – det ökar ju bara risken att saker och ting inte blir precis som man förväntat, och att man då blir besviken? Verkar väl onödigt. Eller…?

Jag borde väl ha läst på mer. Guideboken ligger i min soffhörna, på bekvämt armlängds avstånd från där jag alltid sitter med min tekopp – och någon annan bok. Guideboken lockar ändå inte – och jag kan inte förklara varför.

Vad brukar du förvänta dig när du reser någonstans där du aldrig varit förut? Har du några särskilda förväntningar du vill rekommendera…?

 

5 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.