Nä, nu… Nytt läsprojekt på gång!

När någon sa att jag troligen skulle vilja ge mig på att läsa tegelstenarna till Game of Thrones-böcker efter att ha fastnat för TV-serien, fattade jag inte vad hen menade. Böckerna är för tusan säkert 1000 sidor vardera (vad är det med fantasyförfattare och tegelstenslitteratur? Till och med Stephen King ligger i lä…!) – orka liksom?

Men nu… Jag köpte den precis nysläppta säsong 2 på DVD åt maken i födelsedagspresent för sisådär en vecka sen, och såg fram emot långsittning med spännande film – men nu… Den är redan slut!

Och gudarna allena vet när säsong 3 kommer ut – men det lär ju dröja ett tag. (Nej, se den tyskdubbade som går på TV nu är inget alternativ, och Netflix har givetvis inte lyckats penetrera den tyska juridiken och etablerat sig här än. Ge det en 10-20 år, så kanske – men vid det laget är jag inte här längre.)

Så… Så nu blir jag tamejtusan tvungen att ge mig på böckerna i alla fall. Vänta på TV-serien kan ju ta åratal – nog sjutton läser jag fortare än så…?

(Eller…?)

5 comments
 1. Tegelstenen kommer inte att märkas, mer än viktmässigt. Dom är lättlästa när man väl fått kläm på vem som är vem, och det försprånget har du ju iom att du sett tv-serien. Jag går och surar för att inte fler böcker finns på svenska ännu. Började på svenska och vill inte byta till engelska mitt i.

  1. Och viktmässigt spelar ingen roll för mig, eftersom jag börjat tanka hem dem i Kindlen…! Men du som verkar ha koll – hur många böcker är det egentligen? Och är den färdigskriven egentligen? Hade för mig det var 5 böcker första gången jag kollade – men sen var det 7 helt plötsligt…? (Eller så såg jag bara fel första gången. Kan vara så också.)

   1. Just ja, du läser ju på det sättet. Lite avis där faktiskt, just för vikten. Läste dock Hungerspelen (hela serien) på min telefon och det gick riktigt bra. Men tegelstenar där blir nog för mycket. Skärmen är inte stor så böckerna får väldigt många sidor….
    Svar på vilka böcker som finns fick du ju av Linda, så jag låter henne ha kollen istället 🙂
    Bara för att det är roligt att veta… typ: Bok två (kungarnas kris) har jag tydligen inbunden. Jag vet att jag läste den på väg till jobbet så den har släpats i väskan en tag. Den väger nästan 1,2 kg. Föredrar pocket 🙂

 2. Sista två är inte färdigskrivna, tror jag. Jag har stannat efter nummer fyra, och laddar nu för nummer fem, A dance of dragons (det tar lång tid för mig att läsa på engelska, och den har äntligen kommit på svenska men bara i hardback och lite snål är jag, för vi har dem på engelska i hardbacks (Olofköp, sedan ett tidigt stadium).). Del 2 har i vissa länder och upplagor delats upp i två delar, därför är det lite förvirrat i listor ibland. Men visst är de värda lästiden. Trots att de plockar upp fler personer och man inte får följa sina favoriter – ibland på en hel bok. … utan man liksom skaffar sig nya favoriter. Som man sedan ska undra hur det ska gå för … Suck. Morr. Gaah.

  Eng titlar:
  A Game of Thrones
  A Clash of Kings
  A Storm of Swords
  A Feast for Crows
  A Dance with Dragons
  The Winds of Winter (Forthcoming)
  A Dream of Spring (Forthcoming)

 3. Vi ser dem via HBO.com – kanske de finns i Tyskland?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *