#blogg100: Saker jag faktiskt fotograferar

TulpanerEgenKupe

 

Veckans tulpaner är lila, och två av dem var brutna i buntarna jag köpte, så de båda fick stå i egen vas i form av en matchande espressokopp i köket, där jag annars aldrig har blommor. Och plötsligt var två brutna tulpaner en riktig win-situation, för jag blir glad varje gång jag kommer in i köket och ser dem där. Nästan gladare för de två oväntade och småtufsiga än för de 18 långskaftade i vardagsrummet.

Jag köpte tulpanerna på min lokala Wochenmarkt. Två gånger i veckan älskar jag att bo just här, ett stenkast från Hamburgs största torgmarknad. (Den lär dessutom vara Europas längsta – den sträcker sig från en tunnelbanestation till nästa, under den upphöjda tågbanan).

Ett bröd fick följa med hem också, och det var precis lika gott som det ser ut!

BrotDet var på tok för kallt att ha med kameran på marknaden, även om jag gjort mina försök där tidigare. Det är ett bra ställe för mig att öva mig i att ta bilder även om folk ser. Jag har en enorm blygsel att övervinna när det gäller fritt gatufoto, men marknaden är en turistattraktion (marknaden är det jag själv helst visar folk som kommer och hälsar på – betydligt roligare än Rathausmarkt och sånt!) och handlarna där är förhållandevis vana vid galningar med kamera.

Men jag tog mina bilder hemma, med min Canon – som fortfarande funkar fint 99 gånger av 100, även om jag nu börjat kika på ny maskinpark för foto. Och det är klart… kärleken sitter i händerna, och jag tycker verkligen om min Canon. När jag tog bilderna i det här inlägget igår kändes det plötsligt helt fel att byta bort den känslan mot en mindre och pillligare kamera.  himla tung är den väl ändå inte… eller?

Men jag började ändå fundera. Vad tar jag för bilder? Häromdagen pratade jag om gatufoto och människor – men i praktiken, vad jag faktiskt tar för bilder, då är det stilleben och detaljer, särskilt såhär års. Delvis förstås en begränsning – på grund av den där blygseln jag har att jobba med. Men det är också ett val. Detaljer är fint. Att komma nära saker är fint.

 

6 comments
 1. Tack vare Blogg100 och att jag haft problem med att förstå och komma igång med RSS-strömmen så snubblade jag på din blogg.
  Jag har ju precis börjat och hoppade sent på Blogg100 för att komma igång ordentligt.
  Hur som helst så vill jag ge dig tummen upp och säga att jag gillar din blogg.
  Pepp pepp =)

  1. Hej Julia – och förlåt för ett väldigt sent svar från mig..! Tackar så mycket för pepp och beröm, och hoppas att du nu kommit igång själv med #blogg100. Det är ju inte så mycket datumen det kommer an på, som att man får flyt och har roligt! Jag kommer och hälsar på hos dig också!

 2. Å, vad härligt och jättefint. Blir också jättesugen på bröd! Bara för att det ser just så där äkta gott ut.

  1. Mmm – har varit tillbaka för att försöka köpa mer lyxigt marknadsbröd, men då gick det såklart inte att få tag på…! Jaja – det blir desto lyxigare de gånger man får tag på det!

 3. Blev ett vackert koncept av dina sargade tulpaner. Mycket rogivande och kontemplativt. Det är verkligen roligt att fotografera detaljer. Särskilt när det vräker ner snö ute. Återkommer!

  1. Tack! Ja, det är något som lockar mig med att gå nära och fånga detaljer med kameran…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *