Julkalendern, lucka 4

Jag fick en kommentar i ett mejl från en kompis som läser bloggen via Google Translate igår, den löd ungefär ”Ja, du verkar ju ha hittat julstämningen redan”. Heh. Jag tror att Google Translate inte riktigt förmår spegla tonläget i allt jag skriver…

Men å andra sidan är det ju skönt om fake-it-till-you-make-it-approachen funkar åtminstone utåt…!

Idag har jag varit krasslig och inte ens orkat fejka julstämning – mer än att jag gått och sniffat lite i burken med konjak och kryddor, slängt i en nypa kardemumma till (eller två) och en extra kanelstång. Just for the hell of it. Jag menar ska det vara jul så ska det vara jul. (Dessutom är jag rädd att kryddorna annars inte ska förmå dränka konjakssmaken tillräckligt…!)

[iframe src=”https://embed.spotify.com/?uri=spotify:track:28DOxlegQeMw3kiopPwqMj” width=”300″ height=”80″ frameborder=”0″ allowtransparency=”true”]

Dagens jullåt är lagom obstinat för att spegla min brist på julstämning, och tar upp det kära och ändlöst diskuterade ämnet med färgen på julens väderlek.

Här lyser den beryktade Fimbulvintern fortfarande med sin frånvaro, trots att vi faktiskt såg en och annan snöflinga komma neddimpande igårkväll. De var alltför blöttunga för att ligga kvar ens några timmar, och idag är hela stan blöttung och grå. Som november när det är som jävligast. Fortsätter det på det här viset lär den Hamburgianska julen vare sig bli grön eller vit, utan murket, purket gråbrun. Hm – varför finns det ingen musik om bruna jular…?

Jag är kluven till snö. Å ena sidan ser det fluffigt och fint ut att titta på om man slipper gå ut – å andra sidan slipper man rätt sällan gå ut på mer än högst några dagar, och det tar ju sån herrans tid att bli av med eländet. Och halt är det!

Å tredje sidan är jag inte helt nöjd med gråfukten heller – det må vara hänt att kylan fortfarande håller sig ovan nollstrecket, men den är fuktig nog att krypa innanför både lodenrock och mamelucker. Så det är som vanligt med det där – hur man vänder sig har man ändan bak.

(Och idag tror jag inte ens att Google Translate lyckas förmedla någon illusion om julstämning här…! Imorgon får jag försöka ta och kamma till mig – för syns skull!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *