7 punkter

Ja, passa på nu – ni förändringsobenägna och bakåtsträvare (!) som tycker den här bloggen är ”fin som den är”, för nu är dess dagar snart räknade. Min backlogg för kvarvarande fixa-grejer i nya designen är nu nere i ynkans sju punkter som ska åtgärdas – sen är det dags. Sju småsaker som till och med jag borde kunna greja på nån timme här och någon eftermiddag där.

Själv förstår jag inte hur någon människa kan tycka att den här bloggen ser bra ut i befintligt skick – är det bara jag som får klaustrofobiska utslag av den? Inte? Nå, men det kan faktiskt göra detsamma – för jag får utslag av den, och det är nog för att något måste göras. Och sammalunda framledes – jag gillar den nya designen, och då är det den som gäller. Tills nästa gång jag börjar få utslag av att se eländet…

Jag frågade några kloka om råd gällande designen, och fick välmenta, säkerligen kunniga svar – men som mest gav mig pannrynk. ”Jag skulle dra ner rubrikstorleken lite” – men, men… De blaffiga rubrikerna är ju det som ger designen lite personlighet! Eller ”du skulle kanske ha en lite mer arbetad header” – men, men… Jag har ju jobbat på att den ska vara nedskalad och enkel. Lite naivistisk sådär, för att det känns rätt. Känns jag.

Så nej. Jag ändr int.

Inte nu i alla fall – en bloggdesign är ju nu ingen altartavla, även om det kan kännas lite så när man ägnar timmar åt att pilla med en. Det känns lite fint att ha kommit på det, alldeles själv. Till slut.

Nu tänker nån säkert att ”det var väl ett sabla snack om den där designen – jag tror på’t när jag ser’t”, och det får jag väl ha viss respekt för. Jag vet att jag tjoade om det här redan i somras. Vi kan väl säga att det varit lite av en process. Jag vet inte ens hur många gånger jag gett upp – och börjat om från början. 6-7 gånger, kanske? Inte mindre i alla fall… Och jag är inte världsbäst på kod. CSS har jag väl hygglig koll på, fast i WordPress styrs mycket av sidpresentationen med PHP, och där är jag fullständigt rudis. Går det inte att googla fram en färdig kodsnutt är jag rökt, enkelt uttryckt. Och ibland tar det tid att bara komma på hur jag ska googla för att hitta rätt kodsnutt. OM den nu finns.

Men det har varit lärorikt. Och på det hela taget rätt kul – trots de regelbundna frustrationsutbrotten när saker inte funkar fast jag tycker att jag skrivit rätt. Det är faktiskt sjukt coolt när man får nåt att funka. Eller bara tycker att nåt blir snyggt.

Så – idag fixade jag en plugin som ska släcka sidan med en ”Under construction”-skylt medan jag pysslar bakom kulisserna. Så – vilken dag som helst nu. Nästan helt säkert före jul! 😉

3 comments
  1. Väntar med spänning … =)

  2. Altartavla eller inte, viktigast måste ju vara att du själv är nöjd och att du utvecklat rubbet. Sedan kanske man inte helt ska utesluta möjligheten att någon annan också kan gilla resultatet! 🙂

    –leg. bakåtsträvare

  3. Det där känner jag igen, hur man bara känner att Näääe Blääääääääääää Härligt att du håller på och lär dej massor om allt sånt, jag har inte tålamod! Ser framemot hur det kommer bli sen!

    *väntar med spänning*

    Kramizar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *