Med en Arschbombe i Il Adriatico

En väninna och jag brukade trätas om vem som bäst förtjänade titeln ”norra Europas sämsta lokalsinne”, och även om jag fortfarande vägrar lämna walkover, vågar jag påstå mig vara ohotad om titeln ”värsta badkrukan”. Att bada i Sverige har inte fallit mig in på minst tjugo år, och även medelhavets augustivarma böljor synes mig mestadels alltför kylslagna.

Dessutom – bada? Varför då? Tänk om min bok blir blöt…?!

Kort sagt – ett mer eller mindre hopplöst fall. Och jag är SÅ nöjd med att sitta på betongbryggan (ja…? Vi snackar forna Jugoslavien här, mycket betong blire.) och låta ett förstrött ben hänga över kanten och låta tårna översköljas av vågorna.

Idag blev det i alla fall bada av. Medelst paddelbåt, så nu är även östra Adriatico invigt – medelst Arschbombe, även känd som Bomben på svenska. Ska det nu ändå badas så ska det badas med besked!

3 comments
  1. Men nu bor ju du inte i norra Europa längre 🙂

    Jag har inte badat i sommar, trots 20 grader i vattnet. 26 vill jag ha, jag är ju ingen jäkla martyr som badar i kallt vatten för badandet skull. Till barnens förtret 🙂

    Ett bad i Adriatiska havet låter mycket skönare, tycker jag!

  2. Om det är mig du reffererar till så få du en match på badkrukan också. Inte ett bad så lång ögat kan nå i ”sommar”. Tacka vet jag uppvärmda pooler i Thailand (eller annat extremt varmt klimat). 🙂

  3. Haha, låter härligt! Och roligt ord. Får mig att tänka på det ofta – och som jag uppfattar det efter ett tag trots allt ganska kärleksfullt – använda tilltalsordet Arschloch från boken Boktjuven, som jag har för mig fanns med i semesterpackningen. Vilar den fortfarande, eller har den kommit upp på läslistan igen, månntro?

    Själv har jag badat ca 3 x 20 sekunder i 18-gradig Fryken och 18-gradig Östersjö under sommaren, är stolt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *