Himmel & Ord

Advent betyder ankomst…

| Inga kommentarer

…inte väntan, visste ni det? I självaste kyrkans barnkör på 80-talet är jag hyfsat säker på att de lärde oss att advent betyder väntan – men det är tydligen fel, fick jag lära mig idag. Advent betyder ankomst.

Och advent gjorde sin ankomst minsann. Bara sådär. Smög sig på – mitt i ruskhöstens ruskigaste helg. Av stormen de varnat för här blev det inte mycket – en blåsig dag, bara. Hemma rasar Berit och stormen-utan-namn som bäst. Men någon snö har jag inte hört talas om. Ur led är tiden – och vädret, tydligen.

Julen smyger sig på på samma sätt – vi åker på julturné en dryg vecka före jul, och far därmed just efter Lucia. Det är snart det. Och det är bra det. Jag längtar jullov, avbrott, luftombyte. Inte nödvändigtvis snö – fast hellre snö än regn, i ärlighetens namn.

Två å en halv vecka. 17 ynkans dagar.
Sa jag att jag inte köpt en endaste julklapp än förresten?

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.