Lärorikt kvällsskolk

All work no play, makes Jenny a very dull tjej. Och så kan man ju inte ha det.

Så ikväll bestämde jag mig för att ge blanka fan i allt vad grupparbete, lärarrekrytering (ja, det också) och eftersatta studier i bildetik och visuellt reklamspråk heter – och göra något på rent, oförfalskat, 100 % skoj. Så – jag plockade fram lekhäftet jag köpte med mig från Sverige i förra veckan:

Man ska faktiskt inte fnysa åt såna här digital-kreativa receptböcker, visst – de visar mest partytricks och coola effekter och kanske inte så mycket grundläggande såhär-funkar-det-fakta. Men börja fippla med grejerna, följ instruktionerna, leta upp och googla sånt du inte förstår direkt när du läser – jag lovar att du lär dig massor på kuppen! (Vid det här laget har jag förvisso hygglig koll på verktygen, åtminstone i termer av vilket som gör vad – men jag är väldigt långt från expert ännu!)

Den var scheiße-dyr, det bar verkligen emot att investera 170 sekiner i en ynkans tidning, men nu hade jag spetsat in mig på en Cap & Design under Sverige-resan och vanliga Cap&Design såg – om ni ursäktar – rätt trist ut. Den här däremot… Som sagt – rena rama lekhäftet!

Och jag slog upp en slumpmässigt vald sida – egentligen hade jag tänkt en annan grej, men nu blev det den här som föll upp, och då tog jag den: En övning i hur man gör om ett foto till en ”vattenfärgsplashad” bild.

Och inte för att det här blev nåt direkt mästerverk, men det blev ganska effektfullt i alla fall – och det var kul att göra. Precis den slags energy-boost man behöver när man kämpar för att hålla näsan över grupparbetesträsket… För att inte tala om lärorikt!

PS: I papperstidningens artikel finns förresten en länk till vart man kan ladda ner färdiga, gratis vattenfärgssplashar. Den länken stämmer inte, här är den rätta, utifallatt någon sitter och letar efter den.

Och om någon annan till äventyrs vill slabba med pixel-vattenfärg, hittade jag en digital version av artikeln här. Viel Spaß!

2 comments
  1. Halloj! Vad det blev snyggt! Jag skulle verkligen vilja leka mer med datorn och lära mig mer om digitala tekniker, men tiden räcker ju inte till… (säger hon som försöker lära sig typ allt, gärna på en och samma gång…)

    Cocoa Daisy-kitet och månadens ”add ons” släpps den 1:e. Prenumeranter har möjlilghet att köpa add ons från den 28:e, så de har första tjing. Jag tycker nästan alltid VÄLDIGT mycket om kiten, så jag rekommenderar dem varmt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *