Pinterest?

Har ni upptäckt Pinterest än? Inte? Va? Aldrig hört talas om??

Nej visst, jag håller med. Man behöver inte en social webbsida till att hålla reda på. Man har ju ett riktigt liv också. Fast Pinterest är faktiskt riktigt skojigt – det är en slags visuell inspiration, och samtidigt ett sätt att dela länkar med varann.

De bilder som du ”pinnar”, alltså sätter på din virtuella anslagstavla i Pinterest, bildar ett collage i flödet hos de som följer dig. Och du, å din sida, ser förstås det visuella flödet av bilder från alla som du följer. Det blir ett flöde av färger, former och bilder – huller om buller, osorterat, stökigt och alldeles, alldeles underbart. Tycker jag.

Bilderna länkas upp, och med vederbörliga referenser till original-postning på nätet, mycket smidigt. Och om du hittar något som du vill pinna vidare eller helt enkelt bara spara för din egen skull – klickar du ”repin”, väljer vilken anslagstavla det hör hemma på och trycker enter. Klart. Du kan även lägga till bilder du hittar på webben, var som helst. Bilderna länkas tillbaka dit du hittade dem.

Jag är själv grymt ny på Pinterest, och ja – jag får nog erkänna att jag kanske mest tittar än så länge. Men det är riktigt kul att slumpa sig genom vad andra tyckt varit vackra, inspirerande, roliga eller tänkvärda bilder. Jag använder det ofta från iPhonen – gränssnittet är inte jättebra, men bra nog att leva med i alla fall. Men jag tycker om det – framför allt huller-om-buller-känslan, faktiskt…

 

4 comments
  1. Nu blir jag vådligt nyfiken på om det kanske var JAG som fick in dig dit? Det skulle faktiskt kännas roligt om så var fallet, fånigt nog.

    Och själv VÅGAR jag inte titta för länge där, det är farlig fastnande-risk. 🙂

    1. Nä, tyvärr var det inte ditt fel den här gången… Jag minns inte vem det var som lurade in mig, faktiskt. Har väl snappat upp ur FB-flödet och blivit nyfiken, tror jag…!

  2. Och när jag ändå är inne hos dig kan jag tipsa om ett coolt inlägg här istället för att mejla…

    http://www.designfloat.com/blog/2011/03/10/haroshi-skateboarding-art-sculptures/

    1. Wow – ja, det var faktiskt riktigt coolt…! Tack för länk! Och hoppas att du vågar dig tillbaka till Pinterest nån gång, du hittar så bra saker! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *