YES!! Hösten är räddad!

Ja, alltså – kurslitteraturen hade jag visst redan råkat skaffa hem, men först idag kom antagningsbeskedet – och jag hade kommit in. Helt säker har jag som sagt inte varit. Jag var ju oklok nog att titta på förra årets antagningsstatistik och fick då se att mina betyg, som normalt gett rätt god marginal för de kurser jag velat gå, den här gången låg precis på gränsen…

Jag trodde nog att jag skulle komma in… Fast kanske först i andra omgången – och då skulle jag ha fått stå ut med ytterligare en månads nagelbitande. Nu slapp jag det – jag är antagen och har tackat ja till de två kurser jag helst ville gå.

Dels är det kurspaketet Webbdesigner, 60 hp  på Högskolan Väst. Dels är det en liten rar 7,5-poängskurs på Högskolan i Skövde som heter Interaktion, design och användbarhet.

(Egentligen hade jag velat läsa interaktions- och användbarhetskurser på heltid under en termin, kanske nästa höst – men jag upptäckte att kurserna bara ges strövis och inte kan pusslas ihop till en heltidstermin. Därför har jag fått tänka om, och planerar att läsa de här kurserna vid sidan av webbdesignen, en nu i höst och en till våren. Vill egentligen inte läsa över 100 %, men det får gå.)

Och kul ska det bli. Egentligen tror jag inte att jag inte kommer att klara kurserna – men det är ändå lite nervöst. Det här är rätt rejält annorlunda grejer än jag läst tidigare…!

6 comments
 1. Grattis!!
  Det kommer jag också att ha nytta av 😉
  2000-3000 sidor – lätt som en plätt!
  Mycket nöje!

  1. Haha – ja, vi får väl hoppas att det går in nånting användbart under året i alla fall…! 😀

 2. GRATTIS! Det låter roligt alltihop tycker jag.

  Själv kom jag in på de två kurser jag sökt, en jag gått men inte gjorde klart när jag tvärkraschade, och en annan som jag fick göra arbetsprov för att komma in på.

  Så jag hoppas det löser sig med antingen FK (att de godkänner studier som arbetsträning utifrån särskilda omständigheter, som läkaren sett gå igenom ibland) eller att CSN ger mig dispens… (jag tog inga poäng sist jag hade studiemedel).

  Vad jag ska läsa?

  1. SH-12540 – Litterärt översättarseminarium A 30 hp

  2. SU-27169 – Språkinlärning – språklig socialisation 7.5hp

  1. Tack söta – ja, det ska bli kul. Längtar efter att komma igång och få lite kläm på hur det kommer att vara. Lätt kontrollbehov, you know… *himl* 🙂

   Jag håller alla tummar för dig och dina kontakter med FK/CSN! Tycker att båda kurserna verkar passa dig som hand i handske – hoppas att det ordnar sig!

 3. STORT grattis till dig också! Jösses, jag fick genast en våg av ångest och började leta litteraturlistor när jag fick syn på din prydliga hög. Jag får nog vänta på vidare instruktioner för det kan väl inte vara meningen att jag skall köpa alla de 50-talet böcker som står på listan för min kurs. Det är ju bara en 30 poängare så det skulle ju vara helt knasigt. Hoppas jag.

  Nåja, på tal om något helt annat, nämligen Stephen King. <3 Under the dome var precis lika spännande som jag hade hoppats på och jag njöt verkligen av varenda sida. Jag fick snabbt byta format eftersom jag inte tyckte att det var så bekvämt att ligga och läsa denna tegelsten i sängen så jag laddade även ner den till iPad och läste den där istället.

  Trevlig helg!

  1. Äsch, inte ska du få litteraturångest redan – jag bor ju utomlands, och ville passa på att få hit böckerna när jag ändå hade goda vänner som skulle köra ner och kunde ta en låda i bilen… Och nej, du kommer inte att behöva köpa alla böckerna – jag har köpt på mig böcker som står som referenslitteratur i litteraturlistan, men jag har ju inte tillgång till svenska bibliotek här nere.

   Sen är faktiskt inte hela högen kurslitteratur heller, utan sånt jag vill förkovra mig i ”ändå” så att säga.

   Låter helt klart som läge att beställa King-romanen då – tack för tips/kortrecension! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *