Inte bara Kalles och knäckebröd

Om ni undrar vad en exilsvensk ber goda vänner ta med sig när de kör söderöver och erbjuder bagageplats, så kan det här exempelvis vara sånt man ber att få langat över gränsen. Böcker (sisådär en 11-12 kilo), Yes diskmedel, Ögonblink kakao (jag har försökt baka med tysk, bleksiktig kakao, och det stämmer bara inte med proportionerna i mina svenska recept…!), Biltemas dubbelhäftande tejp (jag tror att man måste vara pysselnörd för att förstå, faktiskt) och odubbade, svensktextade filmer.

Inte en endaste paket knäckebröd (finns faktiskt i matvarubutikerna här också) eller tub Kalles Kaviar (det köper vi på IKEA).

1 comment
  1. Hehehe, bokpaketet såg inte så jättestort ut där bredvid YES-flaskorna. Kan ju bero på att de är 1,5-liters i och för sig. 😉
    Vissa saker tar man ju bara för givet när man har dem lättillgängliga själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *