Himmel & Ord

Schlagerspaning: Svenskar retroröstar!

| Inga kommentarer

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=nMF0w6MDo9s’]

Femåringen krävde att få lyssna på Manboy, så jag grävde fram den på Youtube och han lyssnade med stor fascination. Och jag tänkte: Det här känns så typiskt. Att man retroröstat fram Eric Saade. Dvs – det spelar inte så stor roll att Popular är en bustrist låt, för svenskarna röstade i själva verket på Manboy som kanske/kanske inte skulle ha klarat sig bättre än Anna Bergendals sömnpiller från förra året.

Men nu var det ju inte Manboy som tävlade i år, och nu sitter man där med en rätt medioker låt, som bara hjälpligt räddas av tekniska specialeffekter och coolt dansnummer (som jag för övrigt inte riktigt tycker att man lyckats koreografera om för ESC-scenen särskilt väl – det känns rörigt och utspritt där det på Mello-scenen vann just på att vara tajt och stramt). Det är lite synd, tycker jag.

Manboy är kanske inte riktigt min melodi heller, men med den hade vi kanske haft en chans att komma någon vart ikväll. Popular? Skulle väl inte tro det. (Nu trodde ju inte jag på Satellite förra året heller, så min tyngd som Eurovision-orakel är väl diskutabel…)

Popular får möjligen röster på walkover – dvs om konkurrensen är låg (som i semifinalerna). Jag har dålig koll på vilka som egentligen gått vidare – och vill inte forska i det nu heller, lite överraskning ikväll skadar inte (förutom sådana överraskningar som när vår TV-signal, internet och telefoni tvärdog just som första semifinalen började sändas… Såna överraskningar vill jag INTE ha ikväll!). Men min gissning är att det blir det som avgör Sveriges placering ikväll.

Så inför kvällens begivenhet överväger jag allvarligt att utrusta mig med en tysk flagga att vifta med – och hoppas att man förlägger Eurovisionfinalen 2012 till Hamburg!

För övrigt anser jag att det var bättre förr!

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.