Heja Sverige!

”Traditionell media lyfter gärna fram det som är fel med Sverige för att vi ska bli rädda och köpa fler tidningar. Vi vill visa att Sverige är fantastiskt. Därför lyfter vi fram 100 inspirerande idéer under 2011. Heja Sverige.”

Jag blir alltid varm i magen av projekt som Heja Sverige! – glad åt idéer som får vingar och syns, hörs, finns. Citatet är snott (ehm – ”lånat”?) från projektets ”Om”-sida och jag tycker att det är bra. Möjligen lite förenklat – för poängen är ju inte att köra huvudet i sanden och blunda för de problem som Sverige har. Tricket är ju att man behöver få känna sig fantastisk – och vara lite varm och glad i maggropen – för att orka vara konstruktiv och göra det som behöver göras.

Vi behöver nog en lista med 100 bra saker i ryggen – för att själva kunna skapa de 101:a och 102:a bra sakerna. Och så vidare.

(Och jag vill gå på Mathivation-kurs…!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *