Läsarundersökning

Jag tog mig lite tid att städa bloggen i förra veckan, vet inte om det är någon som noterat det mer än jag själv…? Jag är personligen rätt nöjd, måste jag säga. Det är ingen superdesign, men så är jag heller ingen superdesigner – däremot tycker jag att sidan är funktionell och hyggligt prydlig och det räcker för mig.

  • Textstorleken har blivit lite mindre, vilket jag tycker är snyggare – och för egen del faktiskt mer lättläst, men jag vet att det inte är så för alla. Jag hoppas att du som föredrar en större textstorlek vet hur du ändrar den saken i din webbläsare…!
  • Kategorilisten har fått en svagt grå ton (och en kantlinje, om vi ska vara petiga) för att markera att det är en list, och inte bara lösryckta ord som hänger under header-bilden…
  • Kategorierna har rensats upp och förtydligats. Jag är fortfarande missnöjd med den som heter ”Om världen” – jag vet inte om jag tycker att det tillräckligt tydligt framgår att där hamnar inlägg som handlar om att jag tycker till om något – ”out there”, Mello/ESC eller världspolitiken eller vad det nu vara månde…
  • Guldkornssidan är bortplockad i väntan på att genomgå en egen ”reningsprocess”. Relevans och överskådlighet blir ledorden här (vilket inte ens med bästa vilja kan sägas ha kännetecknat den gamla sidan).
  • De grå färgerna är webbsäkrade (och inte framslumpade, som förut… *host*).
  • Sist men inte minst har jag rensat och flyttat runt inläggsinfon, så att kommentarfältet inte dränks i annat krafs som hellre kan stå någon annanstans.

(Och jadå, jag ser att det fortfarande finns småsaker att fixa till här och var. Vissa widgets vägrar till exempel att lyda de instruktioner som alla de andra widgetarna lyder under, och ser följdaktligen helt annorlunda ut. Och jag vet inte hur/var jag ska ändra på det. Det får fixas till i nästa städryck, jag hoppas att ingen hinner dö av akut fulslag innan dess…)

Men: Jag tycker att både själva bloggen och mina administrationssidor börjat sega sedan städningen. Jag har inte gjort några förändringar som borde kunna påverka nedladdningshastigheten – så jag måste fråga: Upplever du som läser här att Himmel & Ord är segare än vanligt just nu?

Jag valde ett webbhotell som bara fått bra kritik och blivit bäst-i-test flera år i rad (och de ÄR bra, jag har ringt vid nästan hur knasiga tider på dygnet som helst, och alltid fått bra hjälp av en riktig person, så jag klagar inte – än). Men på sista tiden har det varit en hel del strul… Typiskt, sa Bull…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *