Morgon på flygplatsen

(Det här är en kort omskrivning av det formidabelt lysande inlägg WP-appen på min Fån beslöt sig för att censurera.)

Så var man alltså grundligt visiterad (nej, inte SÅ grundligt…) som den potentiella terrorist man nu en gång är. Jag åker på det där varenda gång jag flyger. Måste skaffa bygellös flygbehå och lära mig knyta ihop brallorna med snöre istället för skärp…

Och när jag droppade min stora pysselväska vid incheckningen frågade hon om den innehåller ”vanligt bagage”. Ehm, nej inte direkt. Men hur förklarar man en 10 kg tung väska med kulörta papper, stansplåtar och blingstenar – på tyska? Jag sa nåt om ”papiere und craft supplies” och hoppas att jag inte har något i väskan som kan misstas för knark eller sprängämnen. Skulle vara mina 14 flaskor glitterlim i så fall…

Men nu sitter jag här, alldeles för tidigt, vid min gate. Lyssnar på flygplatsljuden – klapprande klackar, rullande väskor, andfått prat på främmande språk – och tycker att de är ganska rofyllda trots allt. Jag har sovit fyra timmar. Kanske är jag ännu halvdrogad av melatonin – hjärnan har inte förstått att jag är ute på vift…?

Nåja. Jag är på väg i alla fall.

2 comments
  1. Jag blir alltid muddrad i säkerhetskontrollen (eller, fyra av de fem senaste flygningarna i alla fall), så jag börjar ha rutin. Roligast i Italien där jag fick vänta på en kvinnlig kontrollant för jag kunde ju inte bli undersökt av en man 😉

    1. Nej hu, hur skulle det se ut…! ;-D Fast jag undrar om det inte är likadant här – det stod en manlig och en kvinnlig kontrollant uppradade, och jag slussades givetvis till den kvinnliga… Om hon varit upptagen – hade jag fått vänta då, tro… Får undersöka den saken vid tillfälle, tror jag… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *