Honey, I’m home!

Ja, vi är faktiskt hemma – en dag tidigare än planerat, vi har en hel dag kvar av semestern. Men att bo i kappsäck och i skrymslen och vrår i andras hem är… speciellt. Blotta misstanken att den man bor hos finner besväret större än glädjen att se oss är… tja, helt enkelt tillräckligt för att vi ska börja längta hem och raskt planera om vår rutt.

Jag är själv ingen fullfjädrad toppvärdinna på något sätt – mitt mellannamn skulle kunna sägas vara ”Oj-hoppsan”, så får ni räkna ut resten själv. Men jag inbillar mig ändå att de flesta som kommer hit som gäster känner sig välkomna och uppskattade som gäster – även om jag inte är världsbäst vare sig på att laga mat eller att hitta 100% matchande lakan alla gånger…

(Fast nu ska det bli ändring åtminstone på det sista – vi var på IKEA på vägen upp och rustade upp linneförrådet lite rejält, lite enligt ”en gång för alla”-principen!)

Och för mig är det där nog lite av ett ”gyllene regeln”-tänkande. För mig är det inte så noga om maten är perfekt kryddad och framdukad med bästa porslinet och servetten på rätt sida och… allt sånt där. Det är trevligt – men inte avgörande. Avgörande är – känslan. Glädjen. ”Det delade brödet”.

Det är svårt att sätta ord på. Men man vet när det finns. Och när det saknas.

***

Hursomhelst – nu är vi hemma. Vi kom vid åttatiden, halvtio var allt uppackat och första maskinen tvätt klar. Det blev jag faktiskt lite imponerad av själv, måste jag erkänna. Jag tror att jag fick lite energiboost av att komma hem – och tanken på att vilja förvalta morgondagen så väl som möjligt.

Det finns mycket att prata om – bland annat ett gäng böcker att visa och prata om. Jag hade åtta böcker med mig när vi for, och har hunnit läsa ut 4 av dem, samt börjat på att läsa två till. Så långt får man väl ändå säga att statistiken talar till min fördel, eller hur?

Fast sen var det ju den lilla detaljen att tre av de fyra utlästa böckerna låg i de… fem (5) bokpaketen jag beställt till adressen i Sverige vi skulle vara på. Och att i de fem bokpaketen låg bara en kursbok… Nåja – själen växer och frodas av vilka böcker jag än läsa månde, om än min rygg protesterar åt att behöva kånka på eländet. (För att inte tala om makens rygg, för jag tror bestämt att han kånkar en smula mer än vad jag gör…!) (Jamen – han insisterar ju!)

Men! Samtliga de fyra utlästa böckerna är riktiga guldkorn – och jag ser verkligen fram emot att få dela med mig av dem!

(Hm – ibland tänker jag på att Himmel & Ord håller på att urarta till recensionsblogg – och vad jag borde anse om den saken. Jag vet inte själv vad jag tycker, riktigt. Samtidigt har jag under flera år tjatat om att ”fylla visthus och bodar” med inspiration – och nu är det det jag gör, och det jag har att berätta om. Följdaktligen är Himmel & Ord fortfarande en personlig blogg om en sökande, skapande, skrivande människa – och det är väl huvudsaken. Någon ”bokblogg” blir det aldrig här – så mycket läser jag faktiskt inte!)

Dessutom har jag andra funderingar i bagaget. Kanske vädrar jag ut dem här också. Vi får se.

2 comments
  1. Jag är inte så förtjust i renodlade bokbloggar, men när det blandas upp med annat är det riktigt roligt. Så att man får en känsla för hur bloggaren är som person och så, för vet man det är det lättare att bestämma sig för om man förmodligen kommer att gilla de böcker hon rekommenderar. Tycker jag då. Så bokblogga mer!

    1. Nej, jag kan nog hålla med dig där – och är nog lite sån med de flesta bloggar, att det är mixen som gör det. Om det sen är bokposter eller fotoposter eller politikposter eller vad som helst – det behöver en personlig inramning, på något sätt!

      Fler bokposter kommer, håll ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *