En kort hälsning från en sovsal

Nåja, nu ska vi väl inte överdriva, men jag får faktiskt lite sovsalkänsla när jag kikar in i det som tills igår var äldste sonens sovrum, och numera – tills vidare – är bägge sönernas sovrum. Tills vidare – i väntan på utredning om den grönaktiga fläcken på väggen i yngste sonens rum (som numera – tills vidare – står tomt och obebott).

Vi vet inte när den smugit sig på, riktigt. Det har varit mycket soffmys i vardagsrummet och adventsljusstaksskumrask i sovrummen – dagsljus är ju ett nästan lika obekant fenomen under december månad i Tyskland som hemma i Sverige. Vi har helt enkelt inte sett när den dök upp. Jag är ganska säker på att den inte fanns när jag gjorde en grovrensning i båda pojkarnas rum – och det tror jag var i november. Men nu är den där. Och ful är den. Plötsligt kändes hemmet så mycket mindre hemtrevligt, att vi rent av rusade sta på lördagen och tittade på en annan lägenhet – nybyggd, med ”luxus”-inredning som det stod i annonsen. Men huga. Den ville vi inte bo i, ny och fräsch eller ej.

Så nu avvaktar vi utredning och hyresvärdens agerande här hemma. Blir spännande. Läste om en svensk familj bosatt i Frankrike, som hade en mögelfläck i sin lägenhet. De brukade måla över den när de skulle få gäster från Sverige – för att slippa diskutera saken med mögelhysteriska svenskar. Själv hade de anammat den franska inställningen till saken, en klassisk ”Jaså, jahaja”-attityd. Och inte mer med det. Hur den tyska inställningen till eventuellt mögel i fastigheter återstår alltså att se…

För övrigt var det meningen att vardagen skulle stå för dörren här redan från och med onsdagen i förra veckan. Jo, pytt. Efter tre veckors jullov turas gossarne nu om att vara sjuka, så det ser ut att dröja åtminstone några dagar till innan vardag och rutiner lägrar sig över nejden.

2 comments
  1. Vi hade en mögelfläck uppe i ett hörn i ett rum (som låg i yttersta hörnet av huset) i en hyreslägenhet för några år sedan. Vi reagerade förstås som ni och flyttade bums ut ur rummet. Hyresvärden kom och kollade och sa att det läckt från hängrännan utanför. De fixade rännan(?) och målade över fläcken. Jag ifrågasatte om det verkligen var nog och jag har för mig att de sa att de hade mätt fukten i väggen och sett att det var torrt. Hur som helst så var det inte den enda bristen i den lägenheten… så vi var ändå på väg därifrån. Vi hade inte heller känt några symptom alls. Hade vi gjort det hade det ju känts värre. Jag vet inte vad jag vill ha sagt med det här. 🙂 Men jag antar att det kanske stämmer att om man åtgärdar orsaken till fukten och väntar tills väggen är torr så är det inte så mycket mer man behöver göra. Men det gäller ju att det kan torka upp. Hoppas att det orndar sig för er!

  2. Hoppas de gör något åt det och källan till det som orsakat fläcken. Inte kul att bo där i vetskapen om att den finns där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *