Himmel & Ord

”It seemed like a good idea at the time”

| 2 kommentarer

Ibland inser man redan medan man håller på med något, att idén som från början verkade så briljant och genomtänkt vid närmare eftertanke inte håller i praktiken. Samtidigt har du redan investerat så mycket tid och kraft – kanske rent av en liten smula av din själ – i det där projektet att du helt enkelt inte kan bromsa. Du bara måste slutföra och likt en stolt kapten följa ditt sjunkande skepp till botten – för där att kunna konstatera att ”nej, det var ingen bra idé”.

Och sen får du börja om därifrån.

Minns ni den här? Tjusiga boken med veckomatsedlar på färgkodade pappersmappar med förpreparerade veckoinköpslistor…? Ni sa aldrig något då, men någon av er måste ju ha insett vilken idiotisk idé det var – till och med jag själv anade ju…! Men som sagt – ibland måste man göra färdigt och sjösätta sin baby, för att kunna acceptera att konceptet läcker som ett såll och aldrig haft en snöbolls chans i helvetet att funka som man tänkt sig i praktiken.

Men snygg var den ju. Bara inte särskilt praktisk. Jomenvisst – det GÅR att byta ut både det ena och det andra i den – men vem fan orkar hålla på med sånt? Desutom blev det för mycket mat, för avancerade recept och för många obeprövade sådana – jag knäckte mig på att uppfinna nya hjul varenda dag under de första veckorna, och många gånger inte ens särskilt aptitliga hjul, skulle det visa sig.

Så, åter till ritbordet. Jag SKA få ordning på det här!

Nästa idé är att köpa en stor kartotekslåda, att fylla med receptkort. Jag tänker mig receptkort i storlek 10×15 cm eller större – så en STOR låda. Veckan planeras genom att ca 5 receptkort flyttas från respektive kategori till fliken ”Veckans mat”. Under samma process skriver man också sin inköpslista för veckan. Förtryckta listor funkar inte – helt plötsligt har man fyllt sitt tyska lilliput-kylskåp med sju paket smör och fem byttor Creme Fraiche (för att inte tala om att kryddskåpet håller på att explodera), bara för att smör och creme fraiche står på ALLA vecko-inköpslistor. Und so weiter.

Dessutom kan man ha separata flikar för julmat och andra ”sällanrecept” som man annars riskerar tappa bort i den allmänna villervallan. Som sagt – en stor låda, bara…

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.