Ett Vinterprogram som gjorde intryck

Jag har gått halva vintern och förvisso njutit i fulla drag av att via iFånens SR-app kunna lyssna på gamla pod-förpackade Sommarprogram. Men först häromdagen insåg jag att det finns mer tidsenliga Vinterprogram också, med motsvarande upplägg.

Och eftersom jag inte verkar ha så mycket att säga om tillvaron för egen del just nu, vill jag passa på att rekommendera alla som någon gång under senaste halvåret lovat sig själv att ta en stund för att bara andas och vara… Lyssna på det här programmet. Det är något med Stefan Einhorns lite sävliga och nästan påtagligt omsorgsfulla sätt att formulera varje ord och varje mening som åtminstone för mig var oerhört behaglig att lyssna på.

Och så pratar han om visdom – bara en sån sak.

(Ja, jag vet – jag kunde förstås ha lyssnat till dagens Vinter, direkt i P1-kanalen, och därmed fått höra musiken i fullversion istället för de förkortade snuttarna i pod-programmen. Men därvidlag är jag väl lite oradiomässig och vill bestämma själv vad jag vill höra just idag. Dessutom är det inte musiken som lockar mig att lyssna på Sommar/Vinter-program – utan pratet, orden, visdomarna och erfarenheterna. Musiken blir ofta bara långrandiga avbrott i upplevelsen, som får mig att tappa tråden och börja tänka på annat. Podversioner passar mig pra. Vill jag höra musik finns ju Spotify…!)

Det är lustigt (eller möjligen djupt olustigt…?) hur vi många gånger pratar fortare och fortare, högre och högre för att höras och få sagt så mycket som möjligt… Efter att ha lyssnat till Stefan Einhorns sävliga, eftertänksamma röst i en timme känner jag ändå att han sagt mer än någon jag lyssnat till på mycket, mycket länge.

1 comment
  1. Ja det kanske jag kan komma ihåg att lyssna på….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *