Amerikavarning?

För några dagar sedan skrev en god vän på Facebook att hon gjort en tabbe som köpt blå overall och röd pulka till sin son, för det var en sådan svårscrappad färgkombination. Ja, samtalsämnet i sig är fullständigt normalt bland scrapbookingintresserade, så det behöver ni inte oroa er för – det finns de som färgkoordinerar såväl barnkläder som tapeter med sin stash av scrapbookingpapper…

Däremot är det ju helt uppenbart så att väninnan är käpprätt ute och cyklar – rött och blått är ju den finaste färgkombinationen som finns. Särskilt med vitt till! Det sa jag till henne också – men se då tyckte hon att det blev ”Amerikavarning”, och jag blev förstås full i fan. Upp till bevis!

Sålunda har jag skapat den här sidan i helgen – som förvisso blev mer röd-blå-smutsbeige än precis röd-blå-vit, men i alla fall. Jag kan inte se nån ”amerikavarning” i den här sidan, jag tyckte den blev rätt fin…! Särskilt nöjd blev jag med rubriken – men så brukar det ju vara med mig. Banderoll-dien måste vara den mest flitigt använda jag äger, den piffar upp det mesta. (Die = en slags stansplatta. Uttalas precis som det engelska verbet, men är alltså i det här fallet ett substantiv.)

Och ja, jag ser den eländigt fula skarven, illa photoshoppad som med tummen mitt i näven. Jag vet, åkej? Jag iddes inte göra bättre, bara…!

Men är vi överens nu då? Rött blått och vitt blir inte automatiskt en hälsning till The Star-Spangled Banner? (Och inte till Union Jack, trikoloren eller hälften av världens andra flaggor heller…!) Scrappa mer i rött, blått och vitt – för att det är fint!

11 comments
 1. Superfin! Jag älskar rött, blått och vitt!

  1. Tack!

   Jag tror att om jag skulle räkna ihop och färgsortera mina layouter sen 2005 (vilket jag INTE tänker göra…!) så skulle högen med röd-vit-blåa layouter bli överlägset störst… Men det är jag det! 🙂

 2. Jättefin. Jag gillar också rött, vitt och blått (eller svart)

  1. Tack vännen! Fast… jag trodde du var mer into grönt och brunt…? 😉

 3. Okej okej, jag böjer mig! Alltså – direkt jag såg fan flyga i dig när vi diskuterade det där så VISSTE jag att det skulle bli apsnygg, det du skulle producera! Och det ÄR apsnyggt (som alltid) – men jag vidhåller att jag inte skulle ha nån chans att göra det ens någorlunda snyggt. Röd, blå och vit är för mig en väldigt främmande färgkombo – jag kör hellre med säkra kort som brun, vit och turkos. Kalla mig fegis! 😀

  I alla fall: APSNYGGT! Om jag glömde skriva det tydligt nog. Och den där banderollen… mi lajki! Mucho!

  1. Fegis!

   Närå, bara skojar – brun-vit-turkos är också snyggt, och som Håte säger, en inte helt självklar färgkombo!

   Personligen tycker jag att bara du börjar scrappa öht så får du använda vilka färger du vill! 😉

 4. Rött och blått är en favoritkombo juh!

  Vågar inte visa upp mina egna. Bleknar i jämförelse med din.

  @Maria: Brunt och turkos är inte självklart apsnygg kombination som inte är helt lätt att göra *cred* = No fegis!

  1. Bah – vem fan har snackat om jämförelser? Sånt sysslar vi inte med…

   (Glöm inte packa ner en trave foton när/om du kommer hit – allt annat finns i överflöd, men foton kan ju vara bra…! Eller ja – du kanske bara behöver värma upp stansarmen, förstås… 😉 )

 5. *självklart. [.] A …

 6. Jag är full av beundran. För scrappare i allmänhet och det blå-röd-vita resultatet i synnerhet!

 7. Snyggt jobbat Jenny.
  Blev lite kär i den där dien, lust att dela med dig av vilken det är?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *