Diagnos: Fånhand

Jag började känna nu ikväll, en slags värk i högra handen – på ovansidan, över ring- och lillfingrarna. Mycket skumt, tyckte jag – vad har man där, liksom…? Bara ben och leder och grejs. Sen ”skulle jag bara” göra nåt på Fånen, höger-pekfinger-utåt-sträck – och där har vi ägget, som hönan sa när hon snubblade på golvbollen. Aj.

Fånhand. Redan?!
Tja, det verkar inte bättre. Hur tränar man upp småmusklerna i en hand? En sån där stressboll som man ska klämma ihop, kanske vore nåt? Ehm.

***

För övrigt är jag en smula besviken. Jag trodde att bekantskapskretsen skulle förse mig med listor på appar man ”behöver”, så att man liksom kan orientera sig genom app-storen utan att gå vilse på vägen, men tji listor har jag sett till. Whats-app har jag fått rådet att skaffa – och skaffat. Liksom Sleep-cycle. Jag gillar sleep-cycle, trots att den hittills mest har bekräftat hur erbarmligt illa (och lite!) jag sover…!

Sen har jag googlat mig fram till Bento och Evernotes – varav jag redan konstaterat att Bento inte alls var vad jag hoppats på. Nåja. Lite misstag ska man väl begå här i livet… Jag vill att Fånen ska bli hjärnan jag skulle önska att naturen utrustat mig med, att allt som inte ryms mellan öronen ska rymmas på Fånens 32 GB minneskort. Sålunda kikar jag exempelvis på checkliste-appar, bland annat den här: Things. Nån som har testat/utvärderat? Eller testat/utvärderat något liknande, och vill rekommendera…?

Sen funderade jag på om jag skulle göra om hela mitt veckomatsedelsprojekt, vars pappersform sorgligen havererat – och istället göra hela konkarongen digital. Här måste man ha mjukvaran på datorn och sen använda Fån-appen bara för att accessa (jorå, det heter så) sina listor när man är ute på stan, och exempelvis undrar vad i allsin dar det var man skulle handla nu igen. Det känns lite omständigt – men å andra sidan… Det ÄR rörigt med femtielva prövade och oprövade recept utspridda mellan papperslappar, anteckningsböcker, Delicious-(!)-länkar och den där blott-delvis-tillräkneliga hjärnan jag har att dras med – så egentligen vore det kanske rätt smart att en gång för alla lägga upp recepten på ETT ställe.

Sen har jag förstås Facebook och Twitter och Instagram och Spotify och sånt där ”livsnödvändigt”. Men sen då? Av alla tiotusentals appar där ute – vilka är värda att kika lite extra på? Vilka gillar du?

9 comments
 1. Things är underbart! Använder’t hela tiden. Ochen uppsjö fotoappar. Instagram mfl.

  Tänkte inte på att du behöver en lista. Återkommer! 🙂

  1. Jatack! 🙂

   Och om du använder Things ser jag det som ett gott betyg…! Jag väljer på det + befintliga kalendern, och en som heter Pocket Informant. Vi får se vilken det blir.

 2. Ok, lista…..

  Fotografi: Hipstamatic, PS Express och eventuellt JAlbum om du delar bilder där eller Photbucket om du delar där.

  Mat/Dryck: AllRecipes, Cocktail, VinVin, DrinksFree

  För barn: Talking Tom, Pig Rush, CG Coloring, Toki Tori, Sunday Lawn, UNO (Barnspel är behändiga då man har uttråkade barn i sällskap)

  Nyheter/Sport/Video: TextTV, LCHFNytt, SVT Play, YouTube, TV4 Play, Kanal 5 Play

  Hem/hälsa: HomeRoutine, Shopper, Näringsguide

  Kalendrar: Week Cal, CalenGoo (för googles kalender)

  Referens: Wikiamo, Movie Genie, klart.se (väder, bör finnas för tyskland däri också).

  Socialt: eBuddy(för MSN och sånt), MobileRSS(läsa dina google reader bloggar), Skype, Echofon (twitter app)

  Musik: RadioBox (streama all världens radiostationer), musicID(Vad är det här för låt? Håll upp mot högtalaren)

  Spel: Krysset (korsord), Angry Birds, Trainyard EX, UnblockMe, Dismount, Drop7, BrokenSword, Bejeweled 2

  For now……

 3. Spotify och facebook är det jag använder mest förutom sms-funktion…

  Sveriges radio
  Din bank (tror de flesta svenska banker har en app).
  yr.no för vädret

  (Sleep cycle fungerar rätt dåligt om man inte sover själv i sängen, tyckte maken och jag…)

 4. Dropbox är en grej för både dator och iphone som kanske kan vara till nytta för ditt havererade receptprojekt. Det är ett program där man lägger filer (man kan ha olika mappar) som man sedan vill dela med sig av, antingen till sin fån eller kanske till någon annan människa. F.ö. ett bra sätt att dela med sig av stora filer som annars kan vara svåra att skicka. Mycket användbar grejsimojs.
  En annan rolig app om man vill ha perfekt kokade ägg är Egg Timer.

 5. *Harkel*

  Fotoapplikationer:
  Hipstamatic, Camera+ (finns inte mer), Photogene, Pro HDR, Infinicam, Flickr, TiltshiftGen.

  Väder:
  Klart.se, Thermometer

  Hushåll:
  Handla, Mina utgifter

  Tid:
  Alarm clock, Sleep cycle (som jag ännu inte testat), Svensk Väggalmanacka 2010

  Kommunikation:
  Facebook (…), WhatsApp, Pingchat, Skype, Eniro.se

  Musik:
  Spotify, Shazam

  Böcker:
  bokus, adlibris

  Diverse:
  WallpapersHD, Drunkalizer, Hemnet, emoticons (smileys), CPCharacter, IKEASverige

  Fakta:
  Google Earth, Star Walk, WorldWiki, bab.la SV-EN, Atlas 2010, Converter+, Skepcical Science, google, Stickybits

  Hälsa:
  Pollenkollen, iTreadmill, Förstahjälpen

  Mat och vin:
  Kelda, Arla Köket, Systemet

  Media:
  SVT Play, TV4 Play, TED Mobile, SR Play, tv.nu, SF Bio, Hemmakväll

  Nyheter:
  Sydsvenskan, Aftonbladet

  Spel:
  Labyrinth 3D, Sudoku, Mancala FS5, iYacht-Z (yatzi), Cut the rope

  Verktyg:
  iHandy Level, Whiteboard, Trafikinfo

  😛

 6. *Ähum*
  Jag glömde visst en…
  Stickie Notes with alarms and bump.

 7. Genius Scan – när du inte har en scanner i närheten.
  Notifo – samlar notifieringar från Twitter, Facebook m.fl. ställen.
  GoodReader – bra pdf-läsare.
  RedLaser – streckodsläsare som jag inte riktigt bestämt mig för hur bra den är än.
  LiveHappy – ”välmåendeapp” som är bra om man använder…
  GuidePath – app för påminnelser utan tidpunkt! Riktigt bra grej!
  SpringPad – registrera produkter/restauranger/vad som helst, som du vill ha/eller har/har gjort. Med sociala funktioner.
  SimpleNote – synkar anteckningar mellan mobil och iNalle enkelt.
  Path – Intressant alternativ för att dela foton med dina närmaste.
  WifiTrak – hittar nätverk.
  Trails – ”Spelar in” tid och väg när du springer/cyklar/åker.
  TextExpander – Bra om du skriver mycket.
  1password – Lösenord både på mac och mobil.
  MailMe Text – bra för ”note to self” som man inte vet var man ska göra av. Skickar mejl till den egna adressen superenkelt.
  AtomicWeb – Helskärmswebbläsare med finesser.

 8. Tilläggas kan att min ”mushand” kändes i en punkt i vänster axel efter några dagars intensivt spelande av Angry Birds. Det kan nog visa sig på olika sätt. Variation och pauser är lösningen som jag ser det. Nu ser jag till att hålla nallen i höger hand oftare och undviker långa sessioner…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *