Himmel & Ord

Diagnos: Fånhand

| 9 kommentarer

Jag började känna nu ikväll, en slags värk i högra handen – på ovansidan, över ring- och lillfingrarna. Mycket skumt, tyckte jag – vad har man där, liksom…? Bara ben och leder och grejs. Sen ”skulle jag bara” göra nåt på Fånen, höger-pekfinger-utåt-sträck – och där har vi ägget, som hönan sa när hon snubblade på golvbollen. Aj.

Fånhand. Redan?!
Tja, det verkar inte bättre. Hur tränar man upp småmusklerna i en hand? En sån där stressboll som man ska klämma ihop, kanske vore nåt? Ehm.

***

För övrigt är jag en smula besviken. Jag trodde att bekantskapskretsen skulle förse mig med listor på appar man ”behöver”, så att man liksom kan orientera sig genom app-storen utan att gå vilse på vägen, men tji listor har jag sett till. Whats-app har jag fått rådet att skaffa – och skaffat. Liksom Sleep-cycle. Jag gillar sleep-cycle, trots att den hittills mest har bekräftat hur erbarmligt illa (och lite!) jag sover…!

Sen har jag googlat mig fram till Bento och Evernotes – varav jag redan konstaterat att Bento inte alls var vad jag hoppats på. Nåja. Lite misstag ska man väl begå här i livet… Jag vill att Fånen ska bli hjärnan jag skulle önska att naturen utrustat mig med, att allt som inte ryms mellan öronen ska rymmas på Fånens 32 GB minneskort. Sålunda kikar jag exempelvis på checkliste-appar, bland annat den här: Things. Nån som har testat/utvärderat? Eller testat/utvärderat något liknande, och vill rekommendera…?

Sen funderade jag på om jag skulle göra om hela mitt veckomatsedelsprojekt, vars pappersform sorgligen havererat – och istället göra hela konkarongen digital. Här måste man ha mjukvaran på datorn och sen använda Fån-appen bara för att accessa (jorå, det heter så) sina listor när man är ute på stan, och exempelvis undrar vad i allsin dar det var man skulle handla nu igen. Det känns lite omständigt – men å andra sidan… Det ÄR rörigt med femtielva prövade och oprövade recept utspridda mellan papperslappar, anteckningsböcker, Delicious-(!)-länkar och den där blott-delvis-tillräkneliga hjärnan jag har att dras med – så egentligen vore det kanske rätt smart att en gång för alla lägga upp recepten på ETT ställe.

Sen har jag förstås Facebook och Twitter och Instagram och Spotify och sånt där ”livsnödvändigt”. Men sen då? Av alla tiotusentals appar där ute – vilka är värda att kika lite extra på? Vilka gillar du?

9 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.