El Maco hälsar från konvalescent-bädden

El Maco är nu tillbaka från sjukhuset, dit han fick åka in akut igår eftermiddag med ett alarmerande skrapljud från hårddisktrakten (strax till vänster om styrplattan). Diagnosen blev mycket riktigt defekt hårddisk, och han har idag fått en sprillans ny hårddisk intransplanterad. Läkaren lät hälsa att den gamla hårddisken inte hade många veckor kvar att leva, så det var tur att vi tog signalerna på allvar och kom in direkt…

Konvalescenten hälsar att han mår efter omständigheterna väl, och nya hårddisken (120 GB större än den gamla – vilket mamsen tackade alldeles särskilt för!) går som en klocka än så länge.

Men alltså – om du hör skrapljud från din dator, nåt som inte är det vanliga databehandlingssurret, åk och få det kollat! Det är onödigt att vänta tills hårddisken kraschar. Jag har fått en ny hårddisk, och alla filer verkar vara kvar, det enda jag behöver göra är att installera om Adobeprogrammen (och det skulle jag ju göra ändå, till nya CS5-paketet jag köpte i somras och som fortfarande ligger ouppackat i skåpet…! Mycket för att El Maco inte känts stabil på länge, faktiskt – och nu fick jag ju kvitto på den känslan iaf…!). Hela processen tog drygt 24 timmar och kostade 1500:-. Det är inte mycket i jämförelse med vad en hårddiskkrasch ”kostar” i form av förlorade filer och försök att rädda vad som räddas kan…!

3 comments
  1. 1500 var ett bra pris. Flyttade han över allt från gamla disken då?

    1. Japp. Adobeprogrammen gick inte att bara föra över, av licensskäl, men det fattar man ju.

      Fast nu verkar det som om ljudet jag lämnade in den för har med nåt annat att göra, för det låter likadant fortfarande. Och i så fall var det ju ren änglavakt att jag lämnade in datorn i tid…! 😮

  2. Jag hoppas El maco fortfarande håller sej frisk och att inga komplikationer har inträffat. Jag tror att vår polare är på väg dit hän med, men min make har funderat på att placera om honom till ett ålderdoms-hem där han får god omvårdnad. Och jag får in lite nytt lammkött med bra inre egenskaper som klarar att hantera foton utan att falla i trans över minnen. Polar’n verkar bli mer och mer nostalgisk och kan liksom inte gå vidare på något sätt utan låser sej vi bilderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *