Möt Dagobert och Kronblom

… även kända som mina barn!

När vi en lördagsmorgon fann äldste sonen med nedanstående kolhydratbomb (vitt bröd med honung emellan!) var rubriken på scrapsidan liksom given redan från början:

En rätt enkel sida, fast jag tyckte själv att det blev rätt maffigt att rubriken fick ta så stor plats. Lite dagg på blommorna roade jag mig också med att dutta på.

Och sen då bilderna på minstingen som slöar i en gunga i vad jag först trodde var maj, men det visade sig vara bilder tagna redan i mars – så det verkar ju lova hopp om överlevnad nu när höstmörkret allt allvarligare sänker sig över Hansestadt Hamburg. Hursomhelst tyckte jag att han gjorde skäl för ett annat seriefigurnamn – även om kanske inte så många känner till Kronblom längre…! Jag tycker dock att likheten är ganska slående:

Den här sidan gillar jag själv, fast den bryter mot allt vad gyllene snitt och triangelkompositioner och regula de tri och guvetintealla geometriska regler man ”ska” tänka på när man designar saker… Jag tycker den funkar i alla fall!

3 comments
  1. Åh, vad fina bilder på dessa coola killar. Vem snackade om att E var dålig på att äta, det syns inte här i alla fall! Visst kan man se kopplingen till Kronblom i A fast A är så mycket sötare. Kram

    1. Nä så länge det är socker i så går det mesta ner, faktiskt. Mängden tycks variera proportionellt med sockerhalten… 🙄

  2. Jag håller med dej om den nedre LO den var himla snyggt designad och ibland ska man glömma konsten alla regler…de är bra hjälpmedel men kan också vara stjälpmedel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *