En bildskatt i bagaget

För någon som nördar hejvilt med både foto och scrapbooking, är gamla foton givetvis den största skatt som tänkas kan. De här bilderna fick jag med mig hem efter den senaste Sverigeresan – lycka! Det är utan tvekan de bästa bilder som någonsin tagits på mig, och även fotonörden i mig piper lite extra lyckligt när jag ser dem. Det är mysiga bilder, helt enkelt – och jag tycker om de starka kontrasterna, som ändå lämnar rum för mjukhet och nyanser. Jag tror att det är min farbror som tagit bilderna, sisådär nån gång hösten 1974 eller våren 1975.

Bilderna kom dessutom färdigscrappade, precis såhär som jag skannat in dem. Så snyggt att man börjar undra vad man egentligen håller på med, med allt bjäfs och pynt jag hänger på mina fotosidor… Men, men – det ena måste väl inte utesluta det andra, antar jag. Men minimalistisk presentation gör något extra – särskilt när man har bilder som talar för sig själva, som de här. Jag har en hel bunt andra ”retro”-bilder från svunna tider med mig hem, som jag däremot ska försöka göra något av. Ska försöka komma ihåg att presentera dem lite avskalat.

(Fast sen ska väl erkännas att de flesta bilderna inte håller den här kvaliteten – det är mestadels mörka och murriga och illa exponerade snapshots, men det är ju ändå bilder av min barndom – rariteter av sentimentala skäl, om än inte fotografiska.)

Om någon undrar vad jag håller på med på bilderna – särskilt den översta på andra collaget – så kan jag berätta att jag håller på att demonstrera hur STARK jag är. Jomenvisst, serru!

Nå – ni som känner mig personligen eller minns mer ”samtida” foton jag har visat genom åren: Är jag mig lik?! 🙂

6 comments
 1. Underbara! På bild nr 2 uppifrån på första bladet kan man känna igen dina ögon. Och på de tre bilderna på nedersta bladet kan jag känna igen dina söners ögon – de är mer lika dig än vad jag har sett, inser jag när jag ser dig som liten. På bild nr 2 på nedersta bladet är du lik båda dina söner på samma gång. 🙂

 2. Visst ser man att det är du! Vad SÖT du var!! 🙂

  Jag har bilder som är reproducerade från såna som satt på glas med två likadana eller nästan likadana bilder bredvid varann. Hur kul som helst. På mormor som liten och hennes päron som små osv.

 3. Men vilken gullunge! 😀 Fast jag skulle aldrig ha gissat att det var du om jag inte visste. Kanske mest för att det är en sån lintott. Men jag håller med kommentaren ovan, nu ser man verkligen hur lika dina killar är sin mamma!

 4. Klart man ser att det är du! Och killarna har verkligen fått drag från dig, kanske mest lilleman.

 5. En sötnos redan på den tiden och visst ser man där hur stark du var/är!

  Kramizar

 6. Men attans i min låda vilken söting!!

  Du såg verkligen ut som ett ordentligt bustroll, kan tänka mig att dina päron hade fullt upp 🙂
  Och visst tycker jag att man tydligt ser att det är du, säger jag som bara känner dig via datorn…

  Lyckliga du som har så fina bilder på dig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *