Honey, I’m… ”home”?

Jag har faktiskt funderat på det där de senaste dagarna. ”Hemlängtan” och att köra ”hem” från semestern. Jag har svårt att koppla ihop ”hem”-termer med Tyskland och Hamburg, helt enkelt. Att köra hit är inte att köra ”hem”…

Nåja. Hit kom jag i alla fall, och även om jag känner mig som en urkramad disktrasa, trots att jag just tagit en spontan power-nap (det stod en säng i min närhet – min säng – och jag skulle bara vila ryggen lite… och sen vaknade jag av att maken klagade på att jag lät honom både tömma bilen och städa köket…), så är jag ändå rätt stolt. Det verkar vara helt omöjligt att köra in i eller ut ur den här stan utan att köra fel någonstans, så idag fick jag testa ännu en ny väg genom stan. Förutom hela cirkusen med att köra på färjan, vilket jag våndats för i ett halvår (minst) före den här resan. Nu har jag gjort det två gånger. Nästa gång får jag backa upp om det ska bli nån sport…

Jag körde till Sverige packad med två resväskor, två kassar med leksaker och böcker till barnen, samt en tygkasse med matsäck och vatten. Under hemresan var bilen sprängfylld med allsköns kassar, lådor, varor och väskor. Jag fick till och med köra med halva baksätet nedfällt för att få med allt. Andra svenskar åker till Tyskland för att fylla bilen – jag kör till Sverige och fyller min…!

Jag hittade balkongmöbler som jag blev förtjust i – och för nästan inga pengar alls. Och så en sån där grön matta till balkongen – istället för den provisoriska och mycket otrevliga plastpresenningen som ligger där nu… En tredelad ljuslykta, också för balkongen, och en fasadflagga. Ja, ni vet – alltid retar det någon…! 😉 Och så var det ju alla de där böckerna jag köpte – och sen fick jag ett ryck och sorterade ut alla mina gamla böcker ur mammas bokhylla. Jag tror att brorsan har några titlar kvar som är mina, men det må vara hänt. Det blev en ansenlig hög ändå. 43 böcker från Adlibrisl, och ytterligare ett 20-tal från mammas bokkylla – ja, sen var det ju utförsäljning på biblioteket också… Tja, en 60-70 böcker slank det nog med. Mest barnböcker, men ändå.

Och så svenska förnödenheter, så som messmör och tacoskal (har inte hittat det här än – det borde finnas, men VAR??) och farinsocker till vinterns Irish Coffee. Och lite sånt.

Nu är vi hemma en vecka, hinner landa och tvätta om – sen bär det av igen. Det blir en ”flängig” sommar i år. Kanske blir det lätt så när man är en smula hemvill…?

2 comments
 1. Fantastiskt bra jobbat!
  Imponerad, både för färje på- och avfarter och för förmågan att hitta rätt överallt och i tid, i bil med två barn. Ditt resande och kosmopolitliv kommer mig att tänka på någon Saijonmaa-låt – jag vill leeva i Europaaa … Och så roligt att du samlar böcker. Kraam!

  1. Tack! Som sagt – jag är lite stolt över mig själv, att ha gjort detta, trots mina våndor…!

   (Fast fördelen med Rödby-Puttgarden är att man slipper passa tider – man bara åker dit, och så kommer man med första bästa färja man får plats på. Väldigt smidigt! Åtminstone EN faktor jag slapp hålla ordning på!)

   Nu ska jag se om det går att packa upp de där böckerna på nåt vis. Om inte annat så för att fotografera av hela härligheten…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *