En fluga gör ingen sommar…

…men det är klart att det inte kan gå en sommar utan att man ska genomlida minst en natt med en flugjävel i sovrummet som surrar om öronen på en och som man vare sig kan få fatt på eller övertyga om det lämpliga i att sköta sitt surrande annorstädes. Den natten infaller uppenbarligen just ikväll…. %#$#%!!

Bloggografen befinner sig för övrigt i den Skånska myllan, både bildligt och bokstavligt. Överfarten gick väl, såsom andra var bra mycket säkrare än jag på att den skulle. Att köra på färjan var en bagatell, och jag var ganska lugn – ända tills två minuter efter avgång, då jag plötsligt kom att tänka på att jag glömt dra åt handbromsen i bilen – sen började hyperventilerandet och tvångstänkandet. Jojo. Ängslan när den är som… ängsligast.

Men inga katastrofer inträffade, trots denna fadäs. Jag lärde mig dock att det är långt mellan Hamburg och Skåne, trots att det ligger så nära – att köra 35-40 mil ensam med två kids (som givetvis inte sov en minut under resan) tarvar krafter… I tisdags gjorde jag inte många knop, kan jag meddela.

Ännu inget Adlibrispaket, och inte hinner jag läsa nåt heller. Att bo borta tarvar också krafter – och jag får inga över att engagera mig i någon ny bok med. Jag vet inte riktigt vad jag gör, faktiskt… Rattar och försöker underhålla kidsen. Äldstingen är förresten lyckosamt introducerad i tennis – han verkar både ha intresse och fallenhet, och hans egna största bekymmer gäller att tränarna hemmavid inte talar svenska… Stackarn. Äntligen hittar han en sport han verkar vilja hålla på med, så ska han behöva lära sig på tyska!

(Lillsonen har fått ett par beachtennisracketar, som han går och dänger i allting, så det blir nog ATP-tour där med vad det lider…)

Idag var vi på snordyra leklandet Skattkammarön i Lund (eller Lond, som det heter på lokalska). Jag blev grundligen barskrapad på tvåhundrafyrtio riksdaler bara i inträde – och sen tillkom cappuccino, lunch och glass. Nåja, ungarna roade sig kungligt ett par timmar och det var skönt att kunna låta dem springa runt själva och upptäcka, hitta och leka.

Imorgon blir det Skånes djurpark med väninnan och hennes barn. Det blir spännande – två snacksaliga fruntimmer som inte setts på flera år och fyra barn; 10, 6, 4 och 1,5 år gamla…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *