Om kalkonfilmer och guldkorn

Jag började skriva på ett inlägg redan tidigare ikväll. (Det vill säga, medan det fortfarande var igår kväll…)

Det handlade om att Kabel-eins idag bjuder på gammal hederlig 80-tals action minsann – Running man från 1987, featuring en storvuxen österrikare som då knappast anade att han 30 år senare skulle ha slagit sig in på politik och blivit guvernör i Kalifornien… (Och det känns alltid lika überidiotiskt att höra Arnold dubbad till tyska… All form av filmdubbning är idiotiskt, men här blir det liksom idiotiskt i kubik…)

Filmen är en kalkon förstås. Men jag gillar ju att se teman och mening även i Hollywoodproducerad populärkultur – och det finns ett korn sanning även i en kalkonrulle som denna, om man ser ett litet steg längre än bjärt mönstrade sparkdräkter och corny intrig. Och det var det jag hade tänkt att jag skulle blogga om – men sen rann lusten av mig, och jag lade ner projektet.

Istället har jag roat mig med att rota i arkiven. Den skarpsynte ser att Himmel & Ord fått en ny sida – uppe i vänstra hörnet, ser ni? Guldkorn heter den, Den fanns även på gamla adressen, men blev aldrig riktigt färdig eller ens färdig nog att ge en fingervisning om vad jag egentligen ville med den där sidan. Det tycker jag nog att den här sidan är.

Kanske är det redan för många länkar att överblicka, men det tänkte jag faktiskt kosta på mig att strunta i – för jag sparar de där länkarna också för att själv kunna hitta dem. Ibland hittar jag saker i mina gamla bloggar som jag sedan länge glömt att jag skrivit – och när jag läser det igen, är det kloka saker som jag tänker att jag borde påminna mig om då och då.

Så – många länkar ere, och fler lär det bli. Föreslå gärna om du har någon egen favorit som jag glömt!

***

(Såhär dags visar Kabel Eins för övrigt en nyare kalkonrulle – ”Arac Attack, Angriff der achtbeinigen Monster”… (Ni får förlåta, jag ids faktiskt inte forska vidare i vad den kan ha hetat i original…!) Den verkar handla om jättespindlar som anfaller mänskligheten. Där hittar inte ens jag några intressanta teman att blogga om. Tack och lov…!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *